1. İlaçların Uygulanması :Tedavi hemşireleri, ilaçları reçete edilen doz ve programa göre sakinlere vermekten sorumludur. İlaç etkileşimlerini, alerjileri ve yan etkileri izliyorlar ve sakinleri ve ailelerini ilaçları konusunda eğitiyorlar.
2. Yara Bakımı :Tedavi hemşireleri yaraları değerlendirir, temizler ve pansuman yapar ve doktorun talimatına göre yara bakımı prosedürlerini uygular. Enfeksiyon belirtilerini ve komplikasyonları izlerler ve yaranın uygun şekilde iyileşmesini sağlamak için diğer sağlık ekibi üyeleriyle işbirliği yaparlar.
3. Kateter ve Tüp Bakımı :Tedavi hemşireleri idrar sondaları ve nazogastrik tüpler gibi kateterleri ve tüpleri yerleştirir, bakımını yapar ve çıkarır. Komplikasyonları izlerler ve bu cihazların düzgün çalışmasını sağlarlar.
4. Yaşamsal Belirtilerin Takibi :Sakinlerin kan basıncı, kalp atış hızı, solunum hızı ve oksijen doygunluğu seviyeleri dahil yaşamsal belirtilerini düzenli olarak izliyorlar ve anormal bulguları belgeliyorlar.
5. Ostomi Bakımı :Tedavi hemşireleri, ostomili sakinlere ostomi torbalarının değiştirilmesi, ostomi çıktısının yönetilmesi ve sakinlerin ostomi bakımı konusunda eğitilmesi de dahil olmak üzere ostomi bakımı sağlar.
6. IV Terapisi :İntravenöz (IV) hatları başlatır ve sürdürürler, IV sıvıları ve ilaçları uygularlar ve IV bölgelerini komplikasyon açısından izlerler.
7. Eğitim :Tedavi hemşireleri, sakinlere ve ailelerine çeşitli sağlık koşulları, hastalık yönetimi ve kişisel bakım stratejileri hakkında sağlık eğitimi verir.
8. İşbirliği :Asistan bakımına kapsamlı ve koordineli bir yaklaşım sağlamak için doktorlar, diğer hemşireler, fizyoterapistler, mesleki terapistler, sosyal hizmet uzmanları ve sağlık ekibinin diğer üyeleriyle işbirliği yaparlar.
9. Belgeler :Tedavi hemşireleri, uygulanan ilaçlar, gerçekleştirilen tedaviler, yapılan gözlemler ve sakinlerin tepkileri de dahil olmak üzere sakin bakımının tüm yönlerini sakinlerin tıbbi kayıtlarına doğru bir şekilde kaydeder.
10. Acil Bakım :Acil durumlarda veya tıbbi kriz durumunda, anında bakım sağlarlar ve daha fazla yardım gelene kadar sakinin stabilizasyonuna yardımcı olurlar.
Genel olarak tedavi hemşireleri, özel hemşirelik bakımı sağlayarak ve diğer sağlık profesyonelleriyle işbirliği yaparak huzurevinde kalanların refahını ve sağlığını sağlamada hayati bir rol oynar.