|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık Endüstrisi | acil Odaları
Sağlığı ve Hastalıkları

Yatak yaralarını önlemek için hastane yataklarındaki hastalar 2 saatte bir döndürülüyor. Bu tam olarak neden etkili?

Hastane yataklarındaki hastalar yatak yaralarını önlemek için her 2 saatte bir döndürülürken, mevcut klinik uygulama ve çalışmalar bu spesifik 2 saatlik zaman aralığının basınç yaralanmalarını (yatak yaraları) önlemede evrensel olarak etkili olduğunu desteklememektedir. Basınç yaralanmasını önleme stratejilerinin etkinliği, hastanın durumu, cilt bütünlüğü ve genel bakım rejimi dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır.

Yatak yarası veya basınç ülseri olarak da bilinen basınç yaralanmaları, ciltte ve altta yatan dokularda giderilmeyen bir basınç olduğunda, kan akışını keserek ve hasara neden olduğunda meydana gelir. Hareketsizlik, idrar kaçırma, yetersiz beslenme gibi faktörler basınç yaralanması gelişme riskini artırır.

Belirli bir zaman aralığına bakılmaksızın düzenli hasta rotasyonunun neden önemli olduğu aşağıda açıklanmıştır:

1. Uzun Süreli Baskıyı Önlemek :Hastanın pozisyonunun düzenli olarak değiştirilmesi, ağırlığın ve basıncın vücudun farklı bölgelerine dağıtılmasına yardımcı olarak belirli bölgelerde bası yarası oluşma riskini azaltır.

2. Dolaşımını Artırma :Pozisyonları değiştirmek, cilt sağlığını korumak ve doku hasarını önlemek için gerekli olan kan akışını ve dolaşımını artırır.

3. Hareketliliği Teşvik Etme :Hastanın durumuna ve yeteneğine bağlı olarak küçük hareketleri teşvik etmek ve yeniden konumlandırmak kan akışını uyarmaya ve sertliği önlemeye yardımcı olabilir.

4. Kesme Kuvvetlerinin Azaltılması :Cilt üzerindeki kesme kuvvetlerini en aza indirmek için rotasyon sırasında hastayı kaydırmaktan veya çekmekten kaçınılmalıdır. Bunun yerine nazik kaldırma teknikleri önerilir.

5. Cilt Bakımı :Cildin düzenli olarak kontrol edilmesi ve nemlendirme gibi uygun cilt bakımının sağlanması cilt bütünlüğünün korunmasına yardımcı olabilir.

Sağlık profesyonellerinin her hastanın bireysel ihtiyaçlarını değerlendirmesi ve hastanın hareketliliği, risk değerlendirmesi ve tıbbi durumu gibi faktörlere dayalı olarak rotasyon sıklığını ve tekniklerini değiştirmesi çok önemlidir.

Yalnızca belirli bir zaman aralığına güvenmek yerine, hasta risk değerlendirmesi, uygun destek yüzeylerinin kullanımı, beslenme desteği ve sağlık hizmeti sağlayıcıları ve hastalar/bakıcılar için eğitim gibi faktörler dikkate alınarak basınç yaralanmasının önlenmesine yönelik kişiselleştirilmiş ve kapsamlı bir yaklaşım önerilmektedir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır