|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Görünüm
Sağlığı ve Hastalıkları

Bir Fırının Nasıl Yakılacağı Burn

Kendinizi bir fırında yakmak şaşırtıcı ve üzücü bir olaydır. Cildiniz ağrılı, şişmiş, kırmızı veya dokunuşta hassas olabilir. Bazı durumlarda, yanık bölgesinde kabarcıklar oluşabilir. Fırın yanıklarının tedavisi genellikle evde yanıkları soğutarak ve cilde koruma uygulayarak yapılabilir. Derinin kararması veya cildin uyuşması gibi zor durumlarda, yanık tıbbi bir acil durum olarak kabul edilir ve tıbbi müdahale gerektirir.

Yanığın boyutunu ve ciddiyetini değerlendirin. MayoClinic.com'a göre, birinci derece yanıklar sadece cildin dış katmanını etkiler ve ağrıya, kızarıklığa ve şişmeye neden olur ancak kabarmaya neden olmaz. İkinci derece yanıklar cilt dış katmanını ve altındaki katmanı etkiler. Bu ağrıya, şişmeye ve kabarmaya neden olur. Üçüncü derece yanıklar cilde beyaz veya siyah bir görünüm verebilir ve cilt uyuşmuş hale gelebilir. Üçüncü derece yanıklar tıbbi bir acil durum olarak kabul edilir ve bir doktor tarafından tedavi edilmelidir.

Cilt kırılmamışsa, yanıkları soğuk su altında çalıştırın veya soğuk su banyosuna koyun. ağrı azalır. Yanığa buz koymayın; bu, yanmış alana daha fazla zarar verebilir. Soğuk sıcaklıklar şişliği ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.

Basınç ve sürtünmeden kaçınırken yanık kuru steril bir bandajla veya temiz yara örtüsü ile örtün. Kolayca yaraya girecek pamuk kullanmayın. Yanığın sarılması havanın yanma ile temas etmesini önler ve kabarık cildi korur.

Ağrı ve şişliği azaltmak için ibuprofen veya asetaminofen gibi reçetesiz ağrı kesiciler kullanın. 12 yaşından küçük çocuklara aspirin vermeyin. Grip veya tavuk kabuğundan iyileşen çocuklara asla aspirin verilmemelidir.

Uyarılar

Kabarcıkları patlatmayın; enfeksiyon.

Gerekenler

Soğuk su banyosu

Steril gazlı bez veya bandajlar

Tezgah üstü ağrı kesiciler

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]