| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Görünüm |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kuru Silme İşaretleyiciler ve Sağlık

Kuru silme işaretleri birçok farklı şekilde yararlıdır. Bunları beraberindeki beyaz tahtalarda kullanmaya ek olarak, şunları yapabilirsiniz: aynalarınıza ve diğer cam yüzeylerinize yazın; masana yaz; Aracın ön camının içine servis millerini ve tarihini yazın; veya çocuklarınızın pencereleri tatil için dekore etmelerine izin verin. Kuru silme işaretleyicilerindeki çözücü, diğer yüzeylerden kalıcı işaretler bile alacaktır. Ancak, bazı kuru silme işaretleyicilerinde, özellikle soluma maddelerine karşı duyarlı olan herkes için sağlık riski oluşturabilecek kimyasal maddeler vardır.

Tarihçe

Kuru silme işaretçisi, ıslak işaretleyicinin gelişmiş bir şeklidir. Projektör asetatları için ıslak silme işaretleyici kullanılır ve başlangıçta beyaz tahtalarda ve diğer plastik benzeri yüzeylerde kullanılır. Kuru silme işaretleyicisi ilk olarak 1976 yılında, Expo web sitesinde verilen bilgilere göre Sanford Corporation tarafından "Expo" işareti olarak piyasaya sunuldu. Sanford aynı zamanda Sharpie markasını geliştiren şirkettir. 1986 yılında, Expo 2 işaretleyici serbest bırakıldı. Bu marker, orijinal Expo markerinde ve diğer kuru silme markörlerinde bulunan daha sert kimyasal, metil izobütil ketonun aksine daha az kokuya ve alkol bazlı bir çözücüye sahiptir.

Metil İzobütil Keton

Metil izobütil keton (MIK), diş etlerinde, reçinelerde, boyalarda, verniklerde ve verniklerde kullanılan bir çözücüdür. Suda orta derecede çözünür olan renksiz, yanıcı bir sıvıdır. Kokusu kafur gibidir.

Solunum Yan Etkileri

Çevre Koruma Ajansı'na göre, MIK'e kısa süreli maruz kalma gözleri ve burnu tahriş edebilir, halsizlik, baş ağrısı, bulantı, kusma, baş dönmesi ve koordinasyon problemleri. Uzun vadeli etkiler daha şiddetlidir ve baş ağrısı, bulantı, genişlemiş karaciğer, gözlerde yanma, bağırsak ağrısı, halsizlik ve uykusuzluğu içerebilir. Uzun vadeli etkiler için bilinen bir çözüm yoktur. Yukarıdaki yan etkilerden herhangi biri yaşanırsa MIK ile kuru silme işaretleyicileri kullanmayı bırakın ve uzun süreli maruz kalma etkilerinden muzdarip olduğunuzu düşünüyorsanız bir doktora danışın.

Skin Side Effects

cilt, kuru silme belirteçleri metil izobütil keton ile kızarıklık, kuru cilt ve ağrıya neden olabilir. Bu tahriş için bilinen bir çözüm yoktur. Kızarıklık ve ağrı, işaretçi yıkandıktan sonra ya da aşındıktan sonra iyileşmezse doktora başvurunuz.

Solunum tehlikeleri

Ulusal Solunum Önleyici Koalisyona (NIPC) göre, yaklaşık 100 ila 125 arasındadır her yıl uçucu madde kötüye kullanımı ölümleri. Metil izobütil ketonlu kuru silme markörleri, potansiyel olarak tehlikeli bir solunum cihazı olarak kabul edilir. NIPC, dozaj seviyesine bağlı olarak, bir inhalatörün "hafif stimülasyon, daha az inhibisyon hissi veya bilinç kaybı hissi yaşayabileceğini rapor eder. Kullanıcı ayrıca Ani Koklama Ölüm Sendromundan da muzdarip olabilir." Bu, solunum cihazının bir solunum cihazının birinci, beşinci veya 50'nci kullanımında ölebileceği anlamına gelir. Uzun vadeli etkiler şunlardır: potansiyel Ani Koklama Ölüm Sendromu; kısa süreli hafıza kaybı; işitme kaybı; ekstremite spazmları; kalıcı beyin hasarı; kemik iliği hasarı; karaciğer ve böbrek hasarı; ve fetal alkol sendromuna benzer olası fetal etkiler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com