| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Görünüm |

Sağlığı ve Hastalıkları

Koşarken Diş Ağrısı

Diş ağrısı, özellikle yoğun bir koşuyla zaten mücadele ederken, zayıflatıcı olabilir. Garip görünebilir, ancak koşmak dişlerinizi etkileyebilir, ancak bu genellikle ağrıya neden olan koşmadan ziyade koşuya eşlik eden faktörlerdir. Bazı durumlarda, koşarken dişlerinizin acıtmaya başlaması sadece bir tesadüf olabilir, bu yüzden eğer koşunuzdan sonra ağrı devam ederse ya da çok yoğunsa, bir diş hekimi arayın.

çeşitli şekillerde koşmanın zorluğuna ve bazı insanlar koşarken çenelerini sıkar. Ağrı genelleşiyorsa, belirli bir noktada konsantre olmaktansa, gergin bir çene işareti olabilir. Masaj yardımcı olabilir, ancak koşarken tüm kaslarınızı gevşek tutmaya odaklanmanız da önemlidir. Çenenizi düzenli olarak sıkarsanız veya dişlerinizi taşlarsanız, kronik çene ağrısına neden olan temporomandibular eklem hastalığı denilen bir durum olabilir. Koşmadığınız zamanlarda belirtileriniz için kendinizi izleyin ve devam ederse diş hekiminizi arayın.

Soğuk Hassasiyet

Soğuk veya rüzgarlı havalarda koşarsanız, koşmak suçlu olmayabilir. Pek çok insan dişlerinde soğuk hassasiyet hissederler ve ağzınızdan nefes alırsanız daha fazla soğuk hava bırakarak hassasiyet daha da kötüleşebilir. Bazı insanların dişleri doğal olarak hassastır, ancak beyazlatma tedavileri ve aşırı fırçalama hassasiyeti daha da kötüleştirebilir. Diş hekiminizle soğuk algınlığına duyarlılığınız hakkında konuşmadıysanız, boşluk veya diş eti hastalığınızın olmadığından emin olmak için bir randevu alın.

Artmış Dolaşım

Koşarken kalp atış hızınız artar ve dolaşımın artar. Bu, diş etlerinize ve çevresindeki alanlara daha fazla kan akması anlamına gelir. Zaten bir boşluk veya diş eti hastalığı gibi ağız sağlığı probleminiz varsa, bu artan dolaşım boğulma veya genel hassasiyette bir artışa neden olabilir. Ağzınızda zonklama hissi veya donuk bir ağrı hissederseniz, boşluk veya diş eti hastalığınız olabilir.

Gıda Hassasiyetleri

Koşuya gitmeden önce karbonhidrat yüklerseniz, dişleriniz Yediğiniz yemeğe tepki göstermek yerine, yemeğin kendisine tepki veriyor. Diş çürüğü veya diş eti hastalığı gibi ağız sağlığı problemleriniz varsa, karbonhidratların yüksek şeker içeriği hassas dişleri tahriş edebilir. Yiyecekler dişlerinizi incittiğinde, bir şeyin yolunda gitmediğine dair kesin bir işaret olduğundan, diş muayenesine ihtiyacınız olacak.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com