Diş eti hastalığı, dişleri saran dokuların iltihaplanmasına neden olan bir durumdur. Durum ilerledikçe, çenenin kemikleri aşınmaya başlar. Diş eti hastalığına, dişlerin yüzeyinde ve diş etlerinin altında yetişen bakteriler neden olur. Bilimsel veriler, Cincinnati Üniversitesi'nden 2008'de yayınlanan bir yayına göre, çeşitli fonksiyonel kalp problemlerini veya kalp enfeksiyonunu tanımlamak için kullanılan bir durum olan kalp hastalığına neden olabileceğini ortaya koydu.
Diş eti hastalığı, dişleri saran dokunun bakteriyel bir enfeksiyonudur. Diş eti hastalığının ilk aşaması dişeti iltihabı olarak adlandırılır; durum kötüledikçe, gingivit periodontit olur. Ağız doğal olarak dişler üzerinde yer alan berrak bir madde olan plak üretir. Plak, dişeti dokusunu tahriş eden toksinler üreten bakteriler içerir. Zamanla plak tartarda sertleşir, Michigan Üniversitesi Sağlık Sistemini not eder.
Kalp Hastalığı
Diş eti hastalığı ile kalp hastalığı arasında doğrudan bir bağlantı vardır. Aslında, bilim, ağız bakımına dayanarak kalp hastalığının kimin gelişeceğini tahmin edebiliyor. Diş eti hastalığı, endokardit ve fonksiyonel düzensizlikler gibi kalp rahatsızlıklarına neden olabilir. Langone Tıp Merkezi'ne göre, bakteriyel endokardit, sakız hastalığına bağlı iki bakteri türü olan streptococcus mutans ve aggregatibacter actinomycetemcomitans'ın neden olduğu kalp zarının bakteriyel bir enfeksiyonudur, "Oral Mikrobiyoloji ve İmmünoloji" dergisinde Dr. " Dişlerden ve diş eti çizgisinin altından kaynaklanan bakteriler, kalp dokusuna biriktiği kan dolaşımına girerek enfeksiyon ve iltihaplanmaya neden olur.
Belirtiler ve Belirtiler
Gingivitis şişkinliğe neden olan hafif bir durumdur , fırçalandığında kanayan kırmızı diş etleri. Periodontitis diş etleri kemikten açığa çıkarak dişlerden çekilmeye başladığında ortaya çıkar. Korunmasız kemik bakteri ile enfekte olur. Diş etleri kızarır ve şişer, kanar ve irin sızmasına neden olur. Michigan Üniversitesi Sağlık Sistemine göre, dişler gevşer, kronik kötü nefes oluşur ve dişler düşebilir veya bir diş hekimi tarafından çıkarılması gerekebilir. zayıflık, kas ağrıları, öksürük, eklem ağrısı, nefes darlığı ve ciltte küçük kırmızı noktalar, ağız ve tırnaklar. Langone Tıp Merkezi'ne göre kalp çarpıntısı, düzensiz kalp atışı ve göğüs ağrısı gibi kalpte fonksiyonel anormallikler.
Risk Faktörleri
Kalp hastalığına yol açan diş eti hastalığı riski, insanlarda artmaktadır. genetik yatkınlık ve iyi ağız hijyeni uygulamayanlar. Dişler günde iki kez fırçalanmalı ve günde bir kez diş ipi kullanılmalıdır. Ayrıca, AIDS, lösemi veya diyabetli bağışıklık sistemi olan hastalar, Michigan Sağlık Sistemi ve Langone Tıp Merkezi'ne göre, yüksek stres ve zayıf beslenme ve sigara içenler gibi, diş eti hastalığından daha sık acı çekeceklerdir.> Tedavi
Küçük diş eti iltihabı diş ipi ve düzenli diş temizliği içeren ağız hijyeni iyileştirilir. Ciddi diş eti hastalığı, diş eti çizgisinin üzerinde yoğun diş temizliği gerektirir. University of Michigan Sağlık Sistemine dikkat çeken antibiyotikler, enfeksiyonun ağzından kurtulmak için reçete edilir ve aşırı durumlarda ameliyat yapılması tavsiye edilir.
Bakteriyel endokardit tedavisi, dört ila altı hafta boyunca IV antibiyotik içerir. Enfeksiyon devam ederse veya kalp hasar görürse, enfeksiyonun nedenini ortadan kaldırmak ve hasarlı kalp kapakçıklarını onarmak için Langone Tıp Merkezine göre ameliyat yapılır.
, , ] ]