proteinlerin ve yağların çeşitlitüketimi yüksek bellek performansını sürdürmek çok önemlidir . İnsan beyni hafızaperformansını etkileyen nörotransmitterlerin içine çeşitli yağ ve proteinleri dönüştürür . Beyin farklı nörotransmitter üretmek içinçeşitli gerekli olan proteinlerin çeşitli yeme , önemlidir .
Stres
Stres bilişsel ve hafıza fonksiyonlarını bozabilir . Hem çok az ve çok fazla stres bellek performansı üzerinde olumsuz etkileri olabilir . Çok fazla stres çok az stres beyne dolaşımını azaltmak için düşünülmektedir ise beyinde kimyasal rezervleri tüketmek düşünülmektedir. Diyet , ancak çok yüksek stres seviyeleri daha hızlı onlar diyet tarafından değiştirilebilir dahabeyinleri kaynaklarını tüketmek , bir dereceye kadar stresinetkileri ile mücadele edebilirsiniz .
Toksinler
çevreden
Toksinler de bellek performansı etkileyebilir . Civa ve kurşun gibi ağır metaller bellek üzerinde olumsuz etkileri olabilir . Onlar da zehirli demektir . Ilaçlarınetkisi genellikle bireysel beyin kimyası üzerinde bağımlı olmasına rağmen bazı ilaçlar , bilişsel performansını bozabilir .
Yaş ve Ruhsal Hastalık
beyin doğal olarak beyin hücreleri kaybetmeye başlar biz yaş olarak . Bu hafıza bozukluğu neden olabilir. Kendini yeniden üretmek içinbeyin yeteneği de tamamen biz yaşlandıkça gıda güçleşir sindirimiyeteneği gibi azalır . Akıl hastalığı da biz yaşlandıkça grev eğilimindedir . Alzheimer hastalığı ve demans , kısa vadeli ve uzun - süreli hafıza kaybına hem de neden olabilir .