Türleri , nöbet fazla 30 farklı türleri vardır . Bu nöbetler fokal nöbetler ve jeneralize nöbetler olarak adlandırılan iki ayrı kategoride yerleştirilmiştir. Beynin bir bölümünde bir nöbet olduğunda Odak nöbetler ortaya çıkar. Jeneralize nöbetlerbeynin her iki tarafında meydana gelir.
Nöbetlerbeyinde anormal aktivitesi kaynaklanır neden olur. Çoğu nöbetler bilinen hiçbir nedeni , kafa yaralanmaları , doğum , beyin tümörleri , yumrulu skleroz gibi genetik koşullar sırasında oksijen eksikliği ve enfeksiyonlar geleni neden nöbetler olmasına rağmen. Hasta titreşen ışıklar veya ışık belli bir desen görürse bazı durumlarda , nöbetler oluşabilir . Bu ışığa epilepsi olarak adlandırılır .
Belirtileri
jeneralize ve fokal nöbetbelirtileri farklıdır. Jeneralize nöbetler , yaygın belirtiler nöbetler, bilinç kaybı , düşen mastürbasyon ve uzaya bakarak bulunur . Fokal nöbet belirtileri değişmiş bilinç , mutluluk ya da üzüntü açıklanamayan duyguları , ya da bulantı , seğirmesi , konfüzyon ve baş ağrısı sayılabilir.
Etkileri
kısa vadede bazı nöbet etkileri karışıklığı , koordinasyon kaybı , idrar ve bağırsak fonksiyon eksikliği ve bilinç kaybı sayılabilir.
Uzun - vadeli etkileri
nöbetler devam ederse tedavi edilmemiş ve son fazla beş dakika her biri , beyin hasarına neden olabilir . Diğer uzun vadeli etkileri kısırlık , depresyon , intihar eğilimleri , ve anksiyete .