|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Ruh Sağlığı | bipolar Bozukluk
Sağlığı ve Hastalıkları

Bipolar Bozukluğunuz Hakkında Ne Kadar Paylaşılmalı ve Açıklanmalı?

Bipolar bozukluğunuzu açıklamak kişisel bir seçimdir. Doğru ya da yanlış cevap yoktur ve karar kişisel koşullarınıza göre verilmelidir. Ancak durumunuz hakkında ne kadar bilgi paylaşacağınıza ve açıklayacağınıza karar verirken göz önünde bulundurulması gereken bazı faktörler vardır.

Bipolar bozukluğunuzu açıklamanın artıları:

- İhtiyacınız olan desteği almanıza yardımcı olabilir. Arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınız durumunuzu biliyorsa belirtilerle karşılaştığınızda daha anlayışlı ve destekleyici olabilirler. Ayrıca tetikleyicileri belirlemenize ve başa çıkma mekanizmaları geliştirmenize de yardımcı olabilirler.

- Stigmayı azaltabilir. Bipolar bozukluğunuz hakkında açıkça konuşarak, akıl hastalığıyla ilgili damgalanmanın azaltılmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu, başkalarının öne çıkmasını ve ihtiyaç duydukları yardımı almasını kolaylaştırabilir.

- Anlamayı teşvik edebilir. Hikayenizi başkalarıyla paylaşarak, insanların bipolar bozukluk ve bunun insanların yaşamlarını nasıl etkilediği konusunda eğitilmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu, daha kapsayıcı ve anlayışlı bir toplum yaratılmasına yardımcı olabilir.

Bipolar bozukluğunuzu açıklamanın dezavantajları:

- Kendinizi savunmasız hissetmenize neden olabilir. Akıl sağlığınızla ilgili kişisel bilgileri paylaşmak zor olabilir ve kendinizi savunmasız hissetmenize neden olabilir. İnsanların nasıl tepki vereceği veya sizi yargılayıp yargılamayacakları konusunda endişelenebilirsiniz.

- Ayrımcılığa yol açabilir. Bipolar bozukluğunuzu açıklamak bazen istihdamda, barınmada veya yaşamın diğer alanlarında ayrımcılığa yol açabilir. Bu yasa dışıdır ancak bununla başa çıkmak yine de zor olabilir.

- Yönetmek zor olabilir. Kime ve ne kadar anlatacağınıza karar vermek zor olabilir. Açıklamanızın başkalarıyla ilişkilerinizi nasıl etkileyeceği konusunda da endişelenebilirsiniz.

Sonuçta, bipolar bozukluğunuzu açıklayıp açıklamama kararı kişisel bir karardır. Dikkate alınması gereken artıları ve eksileri vardır ve sizin için en iyi olan kararı vermelisiniz. Yararlı olabilecek bazı ek kaynaklar şunlardır:

- Ulusal Akıl Hastalıkları İttifakı (NAMI) :NAMI, akıl hastalığı olan kişilere ve ailelerine destek, eğitim ve savunuculuk sunan, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

- Amerika Ruh Sağlığı (MHA) :MHA, zihinsel sağlığı ve sağlıklı yaşamı destekleyen, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

- Amerikan İntiharı Önleme Vakfı (AFSP) :AFSP, intiharı önlemek için çalışan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com