|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | zehirleme
Sağlığı ve Hastalıkları

Botoks neden bazı kişilerde işe yaramıyor?

Botoks (onabotulinumtoxinA), sinirlerden kaslara giden sinyalleri bloke ederek çalışan bir nöromodülatördür. Kas aktivitesindeki bu zayıflama, kırışıklıkları ve çizgileri geçici olarak azaltabilir ancak herkes için etkili olmayabilir.

Botox'un işinize yaramamasının bazı nedenleri şunlardır:

Daha yüksek bir doza ihtiyacınız olabilir. Optimum sonuçlara ulaşmak için gereken Botoks dozu kişiden kişiye değişebilir. Doktorunuz bireysel ihtiyaçlarınıza ve kırışıklıklarınızın şiddetine göre size uygun dozu belirleyecektir.

Botoks'a dirençli olabilirsiniz. Bazı insanlar botoksa doğal olarak dirençlidir, bu da vücutlarının tedaviye diğerleri kadar iyi yanıt vermediği anlamına gelir. Botoksa dirençliyseniz, sonuçları görmek için daha sık enjeksiyon yaptırmanız veya daha yüksek dozda yaptırmanız gerekebilir.

Kaslarınız aşırı aktif olabilir. Kaslarınız aşırı aktifse botoks sinirlerden kaslara giden sinyalleri tam olarak engelleyemeyebilir. Bu, daha az etkili kırışıklık azalmasına neden olabilir.

Başka kas spazmlarınız da olabilir. Botoks yalnızca kas kasılmalarından kaynaklanan kırışıklıkların tedavisinde etkilidir. Güneş hasarı, yaşlanma veya cilt gevşekliği gibi başka faktörlerden kaynaklanan kırışıklıklarınız veya çizgileriniz varsa Botox'un size bir faydası olmayacaktır.

Yeterince uzun süre beklemiyor olabilirsiniz. Botoksun tam etkisinin ortaya çıkması iki hafta kadar sürebilir. Bu zaman dilimi içinde sonuç göremezseniz, rötuş gerekip gerekmediğini görmek için doktorunuza danışmanız gerekebilir.

Botox'tan istediğiniz sonuçları göremiyorsanız doktorunuzla konuşun. Sizin için daha etkili olabilecek başka bir tedavinin olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]