1. Yaşlı Yetişkinler: Yaşlı nüfusun, mide asidi üretiminin azalması ve mideye kan akışının azalması da dahil olmak üzere sindirim sisteminde yaşa bağlı değişiklikler nedeniyle ülser geliştirme olasılığı daha yüksektir.
2. Kronik Tıbbi Sorunları Olan Kişiler: Diyabet, kalp hastalığı, böbrek hastalığı ve solunum bozuklukları gibi bazı tıbbi durumlar ülser gelişme riskini artırabilir.
3. Belirli İlaçları Alan Bireyler: Steroid olmayan antiinflamatuar ilaçlar (NSAID'ler), kortikosteroidler, kemoterapi ilaçları ve antikoagülanlar gibi bazı ilaçlar mide zarını tahriş edebilir ve ülser riskini artırabilir.
4. Sigara içenler: Sigara içmek mide ve yemek borusunun iç zarına zarar vererek ülserlere karşı daha duyarlı hale getirir.
5. Alkol Bağımlıları: Aşırı alkol tüketimi mide zarına zarar verebilir ve ülser riskini artırabilir.
6. Helicobacter pylori (H. pylori) Enfeksiyonu olan kişiler: H. pylori, genellikle mide ve duodenumu enfekte eden bir bakteri türüdür. Ülser gelişme riskinin önemli ölçüde artmasıyla ilişkilidir.
Ülser gelişiminin bir dizi faktörden etkilendiğini ve bir veya daha fazla risk faktörüne sahip olmanın kişinin mutlaka ülser geliştireceği anlamına gelmediğini unutmamak önemlidir. Ancak bu kategorilere giren bireylerin artan riskin farkında olması ve sağlık profesyonellerinin önerdiği şekilde önleyici tedbirleri alması gerekmektedir.