Etken ajanı bulma olasılığının artması: Bir lezyonun ilerleyen alanı genellikle aktif enfeksiyonun veya mikroorganizmaların istilasının bölgesini temsil eder. Bu alandan izolasyon yapıldığında lezyondan sorumlu etkenin yakalanma olasılığı daha yüksektir.
En aza indirgenmiş kirlenme: İlerleyen alandan izolasyon, çevredeki dokulardan veya çevreden kontaminasyon riskini azaltır. Daha derin, daha az kontamine bir alandan örnek alınarak gerçek patojenin izole edilme olasılığı artar.
Doğru teşhis ve hedefe yönelik tedavi: İlerleyen bölgeden elde edilen izolat, teşhis amaçlı daha doğru bilgi sağlayabilir. Lezyondan sorumlu spesifik patojenin belirlenmesiyle uygun ve hedefe yönelik tedavi başlatılabilir ve başarılı sonuç şansı artırılabilir.
Enfeksiyonun doğasını anlamak: İlerleyen bölgeden izolasyon aynı zamanda enfeksiyonun doğası ve ilerlemesi hakkında da fikir verebilir. Patojenin özelliklerini ve davranışını incelemek, etkili enfeksiyon kontrolü ve önleme stratejileri için gerekli olan enfeksiyonun virülansını, bulaşıcılığını ve potansiyel rezervuarlarını belirlemeye yardımcı olabilir.