|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | Vizyon Göz Bozuklukları
Sağlığı ve Hastalıkları

Renk körlüğünün nedeni nedir?

Renk körlüğünün en yaygın nedeni retinadaki koni hücrelerinin eksikliğidir. Koni hücreleri, ışığın farklı renklerini algılamaktan sorumludur ve bu hücre türlerinden bir veya daha fazlasının eksikliği renk körlüğüne neden olabilir.

Üç ana koni hücresi türü vardır:uzun dalga boyuna duyarlı (L), orta dalga boyuna duyarlı (M) ve kısa dalga boyuna duyarlı (S). Renk körlüğü, bu koni türlerinden bir veya birkaçının bulunmaması veya düzgün çalışmaması durumunda ortaya çıkar. Renk körlüğünün en yaygın şekli, kırmızı veya yeşil koni pigmentindeki bir eksiklikten kaynaklanan kırmızı-yeşil renk körlüğüdür.

Renk körlüğü aynı zamanda felç, beyin hasarı veya bazı göz hastalıkları gibi optik sinir veya beyindeki hasardan da kaynaklanabilir.

Renk körlüğünün diğer nedenleri arasında şunlar yer alır:

- Retinada yaşa bağlı değişiklikler

- Digitalis ve kinin gibi bazı ilaçların kullanımı

- Diyabet

- Alkolizm

- Multipl skleroz

- Parkinson hastalığı

- Alzheimer hastalığı

Renk körlüğü genellikle ciddi bir tıbbi durum değildir, ancak kişinin harita okumak, belirli yiyecek renklerini ayırt etmek ve kıyafetleri eşleştirmek gibi belirli etkinlikleri gerçekleştirme yeteneğini etkileyebilir. Renk körlüğünü teşhis etmek için kullanılabilecek çok sayıda farklı test vardır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır