|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | virüsler
Sağlığı ve Hastalıkları

Bilgisayar Virüsünün tarihçesi hakkında kısa bir not yazar mısınız?

Bilgisayar virüslerinin geçmişi, programcıların kendi kendini kopyalayan programlar oluşturma konusunda deneyler yapmaya başladıkları bilgisayarların ilk günlerine kadar uzanabilir. Bilinen en eski bilgisayar virüslerinden biri, 1971 yılında BBN Technologies'deki bir grup araştırmacı tarafından oluşturuldu. "Creeper" virüsü olarak adlandırılan bu virüs, yalnızca "Ben sarmaşığım, yakalayabilirsen beni yakala!" mesajını görüntüleyen nispeten zararsız bir programdı. virüslü bilgisayarlarda.

1981 yılında "Elk Cloner" adında daha kötü niyetli bir virüs piyasaya sürüldü. Bu virüs disketler aracılığıyla yayıldı ve Apple II bilgisayarlarına bulaştı. Virüs bulaşmış bilgisayarlarda bir şiir görüntüleyecek ve ardından işletim sistemini gelecekteki enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale getirecek şekilde değiştirecektir.

Yaygın hasara neden olan ilk büyük bilgisayar virüsü, Cornell Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Robert Morris tarafından 1988 yılında piyasaya sürülen "Morris solucanı"ydı. Morris solucanı internet üzerinden yayıldı ve binlerce bilgisayara bulaşarak yaygın bir kesintiye neden oldu. Solucanın 100 milyon doların üzerinde hasara yol açtığı tahmin ediliyor.

Morris solucanından bu yana geçen yıllarda bilgisayar virüsleri giderek daha karmaşık hale geldi ve yaygınlaştı. Sürekli olarak yeni virüsler oluşturuluyor ve bunlar aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli hasarlara neden olabiliyor:

* Kişisel bilgilerin çalınması

* Dosyaları silme veya değiştirme

* Dosyaları şifrelemek ve kilidini açmak için fidye talep etmek

* Ağ trafiğini kesintiye uğratmak

* Virüs bulaşmış bilgisayarların kontrolünü ele geçirmek

Bilgisayar virüsleri bilgisayar kullanıcıları için ciddi bir tehdittir ve kendinizi bunlardan korumak için adımlar atmanız önemlidir. Bu adımlar şunları içerir:

*Güçlü bir antivirüs programı kullanmak

* Yazılımınızı güncel tutmak

* E-posta eklerini açarken ve e-postalardaki bağlantılara tıklarken dikkatli olmak

* Verilerinizi düzenli olarak yedeklemek

Bu adımları atarak kendinizi bilgisayar virüslerinden ve bunların neden olabileceği zararlardan korumaya yardımcı olabilirsiniz.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]