İşte tirotoksikozun diğer bazı nedenleri:
Toksik nodüler guatr: Bu durum, tiroid bezinde nodüller veya kitleler oluştuğunda ve bu nodüllerden bir veya daha fazlası aşırı aktif hale geldiğinde ve çok fazla tiroid hormonu ürettiğinde ortaya çıkar.
Toksik multinodüler guatr: Bu, tiroid bezindeki birden fazla nodülün aşırı aktif hale geldiği ve aşırı tiroid hormonu üretimine yol açtığı toksik nodüler guatrın bir çeşididir.
Subakut tiroidit: Bu, genellikle viral bir enfeksiyonun tetiklediği, tiroid bezinin geçici bir iltihabıdır. Bazı durumlarda, subakut tiroidit, iltihaplı tiroid bezinin kan dolaşımına aşırı miktarda tiroid hormonu salması nedeniyle geçici tirotoksikoza yol açabilir.
Amiodaron kaynaklı tirotoksikoz: Amiodaron, kalp ritmi bozukluklarını tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan bir ilaçtır. Tiroid fonksiyonuna müdahale edebilecek iyot içerir. Bazı insanlarda amiodaron tirotoksikoza neden olabilir.
Struma ovarii: Bu, yumurtalık tümöründe tiroid dokusunun geliştiği nadir bir durumdur. Struma ovarii tiroid hormonu üretebilir ve tirotoksikoz semptomlarına yol açabilir.
Yapay tirotoksikoz: Bu, birisinin tirotoksikoz belirtileri oluşturmak için kasıtlı olarak tiroid hormonu ilacı veya başka maddeler aldığı çok nadir bir durumdur.