|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | solunum Bozuklukları
Sağlığı ve Hastalıkları

Nefes aldığınızda ve göğsünüzün sıkıştığını hissederseniz ne olur?

Göğüste sıkışma altta yatan birçok tıbbi durumun belirtisi olabilir. İşte bazı olası nedenler ve göğüste sıkışma yaşarsanız neler yapabileceğiniz:

1. Kas Gerginliği: Eğer gerginlik göğsünüzün belirli bir bölgesinde sınırlıysa ve o bölgeye bastığınızda veya hareket ettirdiğinizde ağrı da eşlik ediyorsa, bu bir kas gerginliği veya yaralanma olabilir. Rahatsızlığı gidermek için dinlenmeyi, buz kullanmayı ve reçetesiz satılan ağrı kesicileri deneyin.

2. Kaygı: Kaygı ve stres bazen göğüste sıkışmaya neden olabilir. Hızlı kalp atışı, nefes darlığı veya terleme gibi başka belirtiler yaşıyorsanız bu bir anksiyete krizi olabilir. Derin nefes alma egzersizleri, rahatlama teknikleri ve bir terapistle konuşmak kaygıyı yönetmenize yardımcı olabilir.

3. Asit Reflü: Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD), midedeki asidin yemek borusuna geri dönmesine neden olarak yanma hissine ve göğüs rahatsızlığına neden olabilir. Tetikleyici yiyeceklerden, antiasitlerden ve uyurken başınızı kaldırmak gibi yaşam tarzı değişikliklerinden kaçınmak semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.

4. Astım: Astım öykünüz varsa ve göğüste sıkışma hissi ile birlikte hırıltı, öksürük veya nefes almada zorluk yaşıyorsanız, bu bir astım krizi olabilir. Reçeteli inhalerinizi yanınızda bulundurun ve belirtiler kötüleşirse tıbbi yardım isteyin.

5. Kostokondrit: Bu durum kaburgalarınızı göğüs kemiğinize bağlayan kıkırdağın iltihaplanmasını içerir. Tipik olarak göğüste derin nefes alma veya öksürmeyle daha da kötüleşebilen keskin ağrı veya acıya neden olur. Dinlenme, antiinflamatuar ilaçlar ve sıcak veya soğuk terapi yardımcı olabilir.

6. Plörezi: Akciğerlerin astarı olan plevranın iltihaplanması göğüs ağrısına ve sıkışmasına neden olabilir. Çoğunlukla öksürük ve nefes almada zorluk eşlik eder. Bu belirtilere sahipseniz tıbbi yardım alın.

7. Kalple İlgili Sorunlar: Göğüste sıkışma bazen anjina (kalbe giden kan akışının azalması nedeniyle göğüs ağrısı) veya kalp krizi gibi altta yatan kalp sorunlarının bir işareti olabilir. Ani, şiddetli göğüs ağrısı veya sıkışmasının yanı sıra nefes darlığı, çeneye veya kola yayılan ağrı veya baş dönmesi gibi diğer belirtilerle karşılaşırsanız acil tıbbi yardım isteyin.

Göğüs sıkışması yaşıyorsanız, özellikle de buna diğer ilgili semptomların eşlik etmesi veya birkaç günden fazla sürmesi durumunda bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir. Durumunuzu doğru bir şekilde değerlendirebilirler ve gerekirse uygun tedaviyi veya ileri teşhis testlerini sağlayabilirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır