|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | üriner Bozukluklar
Sağlığı ve Hastalıkları

Birisi aniden çok fazla idrara çıkmaya başlarsa nedeni nedir?

1. Diyabet

Diyabet, vücudun yeterli miktarda insülin üretememesi veya insülini gerektiği gibi kullanamaması durumudur. İnsülin, glikozun veya şekerin kandan hücrelere girmesine yardımcı olan bir hormondur. Yeterli insülin olmadığında kanda glikoz birikir ve bu da sık idrara çıkma da dahil olmak üzere bir takım semptomlara yol açabilir. Diyabet ayrıca ağız kuruluğuna, susuzluğun artmasına, yorgunluğa, bulanık görme ve kilo kaybına da neden olabilir.

2. İdrar yolu enfeksiyonu (İYE)

İYE, böbrekleri, üreterleri, mesaneyi ve üretrayı içeren idrar yollarının bir enfeksiyonudur. İYE'lere bakteri, virüs veya mantar neden olabilir. İYE belirtileri arasında sık idrara çıkma, idrar yaparken ağrı veya yanma, bulanık idrar ve ateş yer alır.

3. Prostatit

Prostatit, mesane ile penis arasında yer alan küçük bir bez olan prostat bezinin iltihaplanmasıdır. Prostatit bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklanabileceği gibi yaralanma veya travma gibi başka faktörlerden de kaynaklanabilir. Prostatit belirtileri arasında sık idrara çıkma, idrar yapmada zorluk, alt karın veya sırtta ağrı veya rahatsızlık ve ateş yer alır.

4. İnterstisyel sistit (IC)

IC, mesane ağrısına ve rahatsızlığa neden olan kronik bir durumdur. IC'nin kesin nedeni bilinmiyor ancak mesane astarındaki bir sorunla ilişkili olduğu düşünülüyor. IC semptomları arasında sık idrara çıkma, mesanede ağrı veya rahatsızlık ve aciliyet bulunur.

5. Aşırı aktif mesane (OAB)

AAM, mesane kaslarının çok sık kasıldığı ve sık idrara çıkmaya yol açan bir durumdur. AAM'nin kesin nedeni bilinmemektedir, ancak mesaneyi kontrol eden sinirler veya kaslarla ilgili bir sorunla ilişkili olduğu düşünülmektedir. AAM semptomları arasında sık idrara çıkma, aciliyet ve idrar kaçırma yer alır.

Aniden çok fazla idrara çıkıyorsanız sebebini belirlemek için bir doktora görünmeniz önemlidir. Erken tanı ve tedavi ciddi komplikasyonları önlemeye yardımcı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]