kendi emme sonra , uyuşturucu farklı vücut bölümlerinekan yoluyla taşınmaktadır. Farklı organların kan perfüzyon oranı açısından ifade kan değişen miktarlarda verilir. Daha yüksek perfüzyon oranı ile bir organın bir düşük perfüzyon oranı ile bir ile karşılaştırıldığında ilacın daha büyük bir miktarda alır. Sonuç olarak , ilaç konsantrasyonları deri , kemik ve kas ile karşılaştırıldığında gibibeyin , kalp , karaciğer ve böbrek gibi organlarda daha hızlı yükselir. Membranlarının
geçirgenliği
dokulara kandan ilaçların geçişi kılcal duvarlar astarendotel ve epitel hücreleri yoluyla gerçekleşir . Genel olarak, lipid içinde çözünür ilaçlar arasında hareket suda çözünür ilaçlar ile karşılaştırıldığında, daha kolay ve daha hızlıdır. Düşük molekül ağırlığına sahip ilaçlar , aynı zamanda daha yüksek molekül ağırlıklarına sahip olanlar ile karşılaştırıldığında daha hızlı dokulara yayılır. Böbrek ve karaciğer sinüsoidlerinden içinde kılcal çünkü membran yapısı farklılıklar daha büyük bir geçirgenlik göstermektedir. Ciddi bir polar olanlar devrini sınırlandırırken Brain kılcal damarlar lipid çözünür ilaçların seçici iletimine izin verir.
Protein Bağlama
plazma proteinler, örneğin albüminler ihtiva eder ve farklı uzantılarda uyuşturucu bağlamak globülinler . Albüminler --- asidik doğası , özellikle de geniş bir ilaç yelpazesi bağlamak için daha büyük bir eğilim gösterir. Temel ilaçlar lipoproteinler ve glikoproteinlerine bağlanmaz . Vitaminler , steroidler ve metal iyonları GLOBULİNLERİ bağlanırlar . Plazma proteinlerine bağlı olarak ilaç miktarıarttıkça, dokuya kan dışarı az dağılımı . Yoğun bir proteine bağlı olan ilaçlar için ,bağlama profili olarak küçük bir değişiklik genellikle klinik yanıt olarak önemli bir farka neden olur.
Doku lokalizasyonu
plazma proteinlerinin yanı sıra , ilaçların , aynı zamanda hücreler içinde bulunan çeşitli moleküllere bağlanır. Bazı durumlarda, bu moleküller, uyuşturucu reseptörlerini ve bu bağlanmailacın aksiyon temelidir olabilir. Diğer durumlarda, doku lokalizasyonu çünkü ilacın kimyasal doğasına ve ortaya çıkar ve bir istenmeyen etkiye yol açan bir olgudur. Bu etki tipik bir örneği, çocuklarda diş renk bozulmasına yol açan kemik tetrasiklinlerbağlayıcıdır.