* Soğuk algınlığı tıkanıklığa ve sinüs basıncına neden olabilir, bu da kalkış ve iniş sırasında kulaklarınızdaki basıncı eşitlemenizi zorlaştırabilir. Bu kulak ağrısına veya hasara yol açabilir.
* Soğuk algınlığı aynı zamanda dehidrasyona da neden olabilir, bu da yorgunluğu daha da kötüleştirebilir ve uçuştan sonra toparlanmayı zorlaştırabilir.
* Ateşiniz veya grip gibi daha ciddi bir hastalığın belirtileri varsa, hastalığı diğer yolculara bulaştırma riskiniz olabilir.
Soğuk algınlığı nedeniyle uçmayı düşünüyorsanız riskleri ve faydaları tartmak önemlidir. Yalnızca hafif semptomlar yaşıyorsanız herhangi bir sorun yaşamadan uçabilirsiniz. Ancak kendinizi hasta hissediyorsanız veya ateşiniz varsa evde kalmak en iyisidir.
İşte soğuk algınlığıyla uçmak için bazı ipuçları:
* Susuz kalmamak için bol miktarda sıvı tüketin.
* Belirtilerinizi hafifletmek için reçetesiz satılan ilaçları alın.
* Sinüslerinizi temizlemeye yardımcı olması için nazal tuzlu su spreyi kullanın.
* Dehidrasyonu kötüleştirebilecek alkol ve kafeinden kaçının.
* Soğuk algınlığı nedeniyle uçma konusunda herhangi bir endişeniz varsa doktorunuzla konuşun.
Soğuk algınlığı olan bir çocukla seyahat ediyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır:
*Çocukların kulakları yetişkinlerin kulaklarına göre daha hassas olduğundan kalkış ve iniş sırasında kulak ağrısı veya hasar görme olasılıkları daha yüksek olabilir.
* Çocukların susuz kalma olasılığı da daha yüksek olabilir, bu nedenle bol miktarda sıvı içtiklerinden emin olmak önemlidir.
* Çocuğunuzun ateşi varsa veya daha ciddi bir hastalığın belirtileri varsa seyahatinizi ertelemeyi düşünebilirsiniz.