Otizm farkındalığı yaratmak şunları içerir:
1. Eğitim ve Bilgilendirme :Otizm spektrum bozuklukları, özellikleri, nedenleri ve bireyler ve aileleri üzerindeki etkileri hakkında doğru bilgi sağlamak. Buna eğitim kampanyaları, çalıştaylar, seminerler ve çevrimiçi kaynaklar dahil olabilir.
2. Savunuculuk :Eğitim, istihdam, sağlık ve diğer alanlarda otizm dostu politikaların desteklenmesi de dahil olmak üzere otizm spektrumundaki bireylerin ve ailelerinin hakları ve ihtiyaçları için ses çıkarmak.
3. Kabul ve Dahil Etme :Otistik bireylerin toplumun değerli üyeleri olarak anlaşılmasını ve kabul edilmesini teşvik etmek ve toplum yaşamının her alanında kapsayıcılığı teşvik etmek.
4. Bilinirlik Etkinlikleri ve Kampanyaları :Kamuoyunun dikkatini çekmek ve otizm spektrumunda yer alan bireylerin karşılaştığı zorlukları sergilemek amacıyla Nisan ayında Otizm Farkındalık Ayı gibi farkındalık etkinlikleri düzenlemek.
5. Bağış toplama :Etkinlikler, bağışlar ve kampanyalar yoluyla fon toplayarak otizm araştırma, eğitim ve destek hizmetlerine yönelik kuruluşları desteklemek.
6. İşbirliği :Daha kapsayıcı ortamlar yaratmak ve otizmli topluluğa destek sağlamak için kuruluşlar, devlet kurumları ve bireylerle birlikte çalışmak.
7. Kalıp Yargıları Yıkmak :Otizm spektrumundaki bireylerin doğru ve olumlu temsillerini paylaşarak otizm hakkındaki yanlış anlamalara ve stereotiplere meydan okumak.
8. Empati ve Anlayış :Otizm spektrumundaki bireylerin karşılaştığı benzersiz deneyimler, ihtiyaçlar ve zorluklar konusunda empatiyi, şefkati ve anlayışı teşvik etmek.
Otizm farkındalığını artırarak, otizm spektrumundaki bireyleri ve ailelerini daha kabul edici, kapsayıcı ve destekleyici bir toplum yaratmayı hedefliyoruz.