Glomerülonefrit :Hepatit C virüsü (HCV) enfeksiyonu, böbreklerin filtreleme birimlerinin (glomerüller) iltihaplanması olan glomerülonefrite neden olabilir. Glomerülonefrit böbrek fonksiyonlarının azalmasına ve kreatinin düzeylerinin artmasına neden olabilir.
Kriyoglobulinemi :HCV enfeksiyonu aynı zamanda anormal proteinlerin (kriyoglobulinlerin) kanda dolaştığı bir durum olan kriyoglobulinemiye de neden olabilir. Kriyoglobulinler böbreklerdeki küçük kan damarlarına zarar vererek böbrek fonksiyonlarının azalmasına ve kreatinin düzeylerinin artmasına neden olabilir.
Hepatorenal sendrom :Hepatit C'nin neden olduğu da dahil olmak üzere ilerlemiş karaciğer hastalığı, böbreklere giden kan akışının azalması nedeniyle böbreklerin düzgün çalışamadığı bir durum olan hepatorenal sendroma yol açabilir. Hepatorenal sendrom kreatinin seviyelerinde hızlı bir artışa neden olabilir.
İlaçlar :Hepatit C'yi tedavi etmek için kullanılan ribavirin gibi bazı ilaçlar böbrek hasarına ve kreatinin düzeylerinde artışa neden olabilir.
Bu nedenle hepatit C'li bireyler, böbrek sorunlarına işaret edebilecek herhangi bir değişikliği tespit etmek için kreatinin düzeylerini düzenli olarak izlemelidir. Böbrek komplikasyonlarının erken tespiti ve yönetimi, böbrek hastalığının ilerlemesini önlemeye veya yavaşlatmaya yardımcı olabilir.