Yetersiz beslenme: Çölyak hastalığı, besinlerin besinlerden emilmesinden sorumlu olan ince bağırsağa zarar verir. Sonuç olarak, glütensiz bir diyet uygulamayan çölyak hastalığı olan kişilerde yetersiz beslenme gelişebilir. Bu, yorgunluk, kilo kaybı, ishal ve anemi gibi bir dizi soruna yol açabilir.
Osteoporoz: Çölyak hastalığı, kemik sağlığı için gerekli olan kalsiyum ve D vitamininin emilimini engelleyebilir. Sonuç olarak, çölyak hastalığı olan kişiler, kemiklerin zayıflamasına ve kırılganlaşmasına neden olan bir durum olan osteoporoza yakalanma riski altındadır.
Kısırlık: Çölyak hastalığı üreme organlarına zarar vererek hem erkeklerde hem de kadınlarda kısırlığa neden olabilir.
Otoimmün bozukluklar: Çölyak hastalığı bir otoimmün bozukluktur, yani vücudun bağışıklık sisteminin kendi dokularına saldırması anlamına gelir. Çölyak hastalığı olan kişilerde tip 1 diyabet, tiroid hastalığı ve romatoid artrit gibi diğer otoimmün bozuklukların ortaya çıkma riski yüksektir.
Kanser: Çölyak hastalığı, lenfoma, ince bağırsak kanseri ve kolorektal kanser dahil olmak üzere belirli kanser türlerinin riskinde artışla ilişkilidir.