* Fizyolojik titremeler: Bunlar tüm bebeklerde ve küçük çocuklarda meydana gelen normal titremelerdir. Bunlar sinir sisteminin olgunlaşmamış gelişiminden kaynaklanır ve genellikle çocuk 4 yaşına geldiğinde düzelir.
* Temel titremeler: Bunlar istemsiz, ritmik titremeyle karakterize edilen bir tür hareket bozukluğudur. Genellikle hafiftirler ve herhangi bir soruna neden olmazlar.
* Distoni: Bu istemsiz kas kasılmalarına neden olan bir hareket bozukluğudur. Vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilir ancak en çok kollarda, bacaklarda ve boyunda görülür.
* Serebral palsi: Bu, beyindeki hasarın neden olduğu bir grup hareket bozukluğudur. Titreme de dahil olmak üzere çeşitli semptomlara neden olabilir.
* Nörodejeneratif bozukluklar: Bunlar sinir sisteminin ilerleyici dejenerasyonuna neden olan bir grup hastalıktır. Titreme de dahil olmak üzere çeşitli semptomlara neden olabilirler.
* İlaçlar: Bazı antibiyotikler ve antidepresanlar gibi bazı ilaçlar yan etki olarak titremelere neden olabilir.
* Diğer tıbbi durumlar: Hipoglisemi (düşük kan şekeri) ve hipertiroidizm (aşırı aktif tiroid) gibi bazı tıbbi durumlar da titremelere neden olabilir.
Çocuğunuz titreme yaşıyorsa nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir doktora görünmeniz önemlidir.