Nöral foraminal daralma, aşağıdakiler gibi çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilir:
1. Osteoartrit:Yaşlandıkça omurga, osteoartrit gelişimi de dahil olmak üzere dejeneratif değişikliklere uğrayabilir. Bu durum kemik çıkıntılarının oluşmasına ve nöral foramenleri çevreleyen bağların kalınlaşmasına neden olarak daralmaya neden olabilir.
2. Omurilik Darlığı:Omurilik stenozu, omurilik ve sinirlerin bulunduğu omurilik kanalının daralması durumudur. Bu aynı zamanda nöral foramenlerin daralmasına da neden olabilir, çünkü sıkıştırılmış omurilik ve yapılar sinir kökü çıkışlarına çarpabilir.
3. Fıtıklaşmış Diskler:Diskin yumuşak, iç malzemesinin dış katmandaki bir zayıflıktan dışarı çıktığı veya yırtıldığı fıtıklaşmış bir disk, dışarı fırlayabilir ve çıkan omurilik sinirine baskı yaparak nöral foraminal daralmaya neden olabilir.
4. Travma:Kırık veya çıkık gibi omurgada meydana gelen bir yaralanma, omurların yanlış hizalanmasına neden olarak nöral foraminal daralmaya neden olabilir.
Hafif sol nöral foraminal daralma, semptomlara neden olan veya olmayan hafif bir daralmaya işaret eder. Önemli derecede sinir kökü tahrişi veya sıkışması varsa, aşağıdaki gibi semptomlara yol açabilir:
- Boyun, sırt veya uzuvlarda ağrı (daralmanın derecesine bağlı olarak)
- Etkilenen dermatomda (belirli bir omurilik sinirinin innerve ettiği cilt bölgesi) uyuşma, karıncalanma veya karıncalanma hissi
- Kas zayıflığı veya koordinasyon zorluğu
- Refleks anormallikleri
Çoğu durumda, hafif sol nöral foraminal daralma özel tedavi gerektirmeyebilir. Bununla birlikte, semptomlar ciddi rahatsızlığa neden oluyorsa veya günlük aktiviteleri etkiliyorsa tedavi, ağrı kesiciler, esnekliği güçlendirmek ve geliştirmek için fizik tedavi ve muhtemelen iltihabı azaltmak ve sinir kökü tahrişini hafifletmek için steroid enjeksiyonları gibi cerrahi olmayan önlemleri içerebilir. Şiddetli vakalarda nöral foramenleri genişletmek ve sinir kökleri üzerindeki baskıyı hafifletmek için cerrahi müdahale gerekli olabilir.