Parkinson hastalığında belirtilerin hiçbir model yoktur . Semptomların şiddeti ve derinlik hastadan hastaya farklılık gösterir. Onlar değişken olsa da , sunulan bazı ortak belirtiler uyarı işaretleri vardır . Titreme oluşuriyi bilinen , huzursuz , kontrol edilemeyen sallayarak vardır . Onlar ne zamanhasta hamle çökmek . Ancak , dinlenme dönensarsıntılar dönmesine neden olur . Ayrıca , sert kaslar titreme eşlik ve hastalarınetkilenen alan (lar) da ağrılı ve yorgun olmasına neden olur.
Sahne 3
Sahne Parkinson üç belirtileri olunca olduğunu ciddi ve sakatlayıcı . Anılan titreme ve sert kaslar geliştirmeye başladığınızda bu . Kaslarda zayıflıkyüz, boğaz , vevücudun diğer üst kısımları gibi alanlara yayıldı . Kontrol edilemeyen kas spazmları veboğazda zayıflık zorhastanın yemek ve yutmak için yapabilirsiniz çünkü bu belirti, özellikle tehlikelidir . Damardan besleme tüpleri gibi ek teknikler bazenhastaya beslenme kaynağı ihtiyaç duyulmaktadır .
Evre 4
Sahne dört yürüyüş ve hareketliliğini etkileyen belirtiler eşlik eder . Hasta yürümek mümkün olabilir , ama çok kötü ve bradikinezi sıklıkla mevcuttur. Bradikinezi yavaş , kasıtlı eylemleri ile karakterize hareket güçlüğü vardır. Örneğin, bir Parkinson hastası zorluk oturma pozisyonundan kalkarken veya yatağa üzerine dönüyor olabilir . Kalkarken sonra , Parkinson bu aşamadahastanın duruş ve yürüyüş etkiler. Yürüyüş yaparken ,hasta, sadece ileri geri ayaklarını sürüyerek benzer küçük adımlar elde edebilirsiniz . İlginçtir , önceki aşamalarında mevcuttitreme Parkinson bu aşamada varolmayan olabilir .
Sahne Parkinson 5
Sahne beş bununson aşamasıdır , ve genellikle hastanın tüm hareket üstlenir. Hastalar artık kendilerine özen edebiliyoruz , ve destekli yaşam ya da bir evde hemşire gereklidir . Yürüyüş bu aşamada genellikle imkansızdır ve destekleyici bakım temel yaşam için gereklidir . Bu aşamada , idrar kaçırma , uyku sorunları ve duygudurum bozuklukları mevcuttur . Hasta bakımı için başkalarına tamamen bağımlı hale gelir , ve acil tıbbi durumlar oluşabilir .