Brakial pleksus yaralanmalarıdoğum kanalından geçerkenomuzları sıkıştırılmış haline nerede normalden daha büyük bebekler doğumda , öncelikle , ortaya çıkar. Travmaboyun , baş veya omuzlar oluşursa Yetişkin brakiyal pleksus yaralanmaları elde edebilirsiniz .
Iki 1.000 çocuktan doğum sırasında brakiyal pleksus yaralanmaları ulaşmak olduğu tahmin edilmektedir . Tam kopma ve kırılmalarbrakiyal pleksus sinirlerin yatışması için zamanında cerrahi ile tedavi edilmesi gerekir iken , çocuklarda hafif brakiyal pleksus yaralanmaları yaş 3 ya da 4 ay sonra kendileri tarafından iyileşmek olabilir.
Fizik tedavinin bazı tip neredeyse her ne olursa olsun bebeklerde cerrahi kullanılır olup olmadığını .
Terapisi Faaliyetleri
arasında brakiyal pleksus yaralanmaları kurtarmak için gerekli , hareket egzersizleri aralığıtam olarak kullanımını geri yüklemek için kullanılır ilk egzersiz --- omuz fleksiyon --- için kollar ve eller .
onların arkasındabebek yatıyordu . Sol elinizlesol omuz stabilize ve düzdirsekbaşparmak lider vekol ile omuz yüksekliğinekolunu kaldırın . Bu on kez yapın ve sonradiğer omuz ile bu işlemi tekrarlayın .
Dirsek fleksiyon ve ekstansiyonsonraki egzersiz. Onların arkasındabebek yatıyordu ve sağ elinizleçocuğun sağ dirseğini stabilize . Mümkün olduğu kadar ve sonra tekrar düzdirsek bükün . Onarlık için bu egzersizi devam edin ve daha sonradiğer dirsek geçiş .
Omuz abdüksiyon için, onların sırtındaçocuğu yatıyordu ve sol elinizlesol omuz stabilize . Kol omuz düzeyinde olduğu kadar yankolunu kaldırın ve sonra tekrarkolunuçocuğun yan taşıyın. Onarlık için bu egzersizi devam edin ve daha sonradiğer koluna geçiş .
Bilekleri adduksiyonda ve kaçırma için , onların sırtındaçocuğu yatıyordu ve sol elinizleçocuğun sol önkol stabilize . Sağ elinizleçocuğun bileğini tutun. Diğer kol ile yineleyin onarlık için yanlara doğru hafifçebileğinizi hareket , ve . Onların arkasındaçocukla --- parmak fleksiyon ve uzantısı için
--- ileçocuğun sol bileğini tutun edin elini bıraktı . Sağ elinizle deçocuğun parmaklarını tutun. Yavaşçabilek doğru her parmak bükülür , ve sonra tekrar düzeltin. Her bir parmak ile 10 kez yapın vediğer taraftan geçiş ,işlemi tekrarlayarak .