Bir aorta anevrizması da aorta anevrizması göğüs denir. Bu anevrizmalarzaman yüzde 25 oluşur ve genellikle (damar sertliği) ateroskleroz neden olur .
Belirtileri
hasta aorta anevrizması ve kalabilir asemptomatik . Ancak, aorta anevrizma belirtileri kuru öksürük , ses kısıklığı ve vokal kord paralizisi bulunmaktadır . Ayrıca, hastalar nefes darlığı, baş ağrısı titreşimli veya titreşimli göğüs ağrısı ve yutma güçlüğü ( veya yutma güçlüğü ) darlığı yaşayabilirsiniz .
Tanı
araçları bir aorta anevrizması teşhis etmek için kullanılan tıbbi öykü ve fizik muayene vardır . Göğüs bir göğüs X - ışını veya bilgisayarlı tomografi (BT ) taramasıanevrizmanınbüyüklüğü ve tam yerini gösterecektir . Bir aortogram etkilenenaortanevrizma vearter dalları tespit edebilir bir X - ray .
Tedaviler
çıkan aortunboyutu ve konumu anevrizma cerrahi tedavi yapılmalıdır zaman karar önem taşımaktadır. Önünde ve çapı 5.5 cm 5 cmkalbe yakın bir anevrizma ameliyatı için bir göstergedir . Acil cerrahi tedavi genellikle aorta anevrizma için yapılır . Bu ,anevrizma yerini kanamayı kontrol eden ve aort hasarlı kısmının çıkarılmasını içerir . Bu kısım bir Dacron tüp greft ile değiştirilir .
Aort Kök Yedek
aort kapak hasar olduğunda , bir aort kök replasmanı gerekli olabilir . Aort kökü değiştirilmesi veya onarımı için kullanılan çeşitli teknikler vardır . Onlar bir mekanik kapak kanalı ile stentless xenograftlarının ve kompozit kök değiştirme gibi biyolojik vanalar kullanılarak rekonstrüksiyon içerir . Bu teknikler kardiyopulmoner bypass gerektiren veonarımını gerçekleştirmek içinvücut sıcaklığının düşürülmesi olacaktır .
Hususlar
aort cerrahisi sonrasında oluşabilecek bazı komplikasyonları vardır . Ancak,ameliyat olmamasıriski ciddi olabilir. Komplikasyonlargreft ve kalp krizi kanama , enfeksiyon sayılabilir. Buna ek olarak , düzensiz kalp atışı , böbrek hasarı veya inme meydana gelebilir. Inceleme için
Teşekkürler !