1. Kaygınıza dikkat edin. Siberkondriyi yönetmenin ilk adımı kaygınızın ve bunun davranışınızı nasıl etkilediğinin farkında olmaktır. Kalp atış hızının artması, terleme ve nefes darlığı gibi anksiyetenin fiziksel semptomlarına dikkat edin. Ayrıca ciddi bir hastalığa yakalanma korkusu veya sağlığınızın kontrolünüz altında olmadığı inancı gibi kaygınıza katkıda bulunan düşünce ve inançlarınızın da farkında olun.
2. Çevrimiçi geçirdiğiniz süreyi sınırlayın. Siberkondriden kaçınmanın en iyi yollarından biri, çevrimiçi sağlık bilgileri aramak için harcadığınız süreyi sınırlamaktır. Belirtilerinizi kontrol etmek ve durumunuz hakkında bilgi edinmek için her gün belirli bir zaman belirleyin ve ardından buna bağlı kalın. Kendinizi endişeli veya stresli hissettiğinizde internete girmekten kaçının.
3. Saygın kaynakları kullanın. Çevrimiçi sağlık bilgisi ararken saygın kaynakları kullandığınızdan emin olun. Bazı iyi bilgi kaynakları arasında devletin sağlık web siteleri, tıp dergileri ve saygın sağlık kuruluşları yer alır. Bilimsel kanıtlara dayanmayan veya etkinliği kanıtlanmamış alternatif tedavilerin tanıtımını yapan web sitelerinden kaçının.
4. Doktorunuzla konuşun. Belirtilerinizden endişeleniyorsanız doktorunuzla konuşun. Belirtilerinizi yorumlamanıza ve endişelenecek bir şey olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilirler. Doktorunuz ayrıca lupusunuzu nasıl yöneteceğiniz ve kaygınızı nasıl azaltacağınız konusunda size destek ve rehberlik sağlayabilir.
5. Profesyonel yardım alın. Siberkondrinizi kendi başınıza yönetmekte zorlanıyorsanız profesyonel yardım almayı düşünün. Bir terapist kaygınızın kökenini belirlemenize ve başa çıkma mekanizmaları geliştirmenize yardımcı olabilir.
Lupus hastaları bu ipuçlarını takip ederek siberkondri ile ilişkili kaygıyı azaltabilir ve sağlıklı ve tatmin edici bir hayat yaşamaya odaklanabilirler.