* Anemi. Anemi, kanınızda düşük düzeyde demir bulunduğunda ortaya çıkan bir durumdur. Demir, vücudunuzun her yerine oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin üretilmesi için gereklidir. Anemik olduğunuzda vücudunuz, kulaklarınız da dahil olmak üzere ekstremitelerinize oksijen taşımak için yeterli kırmızı kan hücresine sahip değildir.
* Raynaud hastalığı. Raynaud hastalığı kan damarlarınızı etkileyen bir durumdur. Soğuk sıcaklıklara tepki olarak kan damarlarınızın daralmasına neden olur, bu da ellerin, ayak parmaklarının ve kulakların soğumasına neden olabilir.
* Hipotiroidizm. Hipotiroidizm, tiroid beziniz yeterli tiroid hormonu üretmediğinde ortaya çıkan bir durumdur. Tiroid hormonu vücudunuzun metabolizmasını düzenlemeye yardımcı olur ve hipotiroidiniz olduğunda metabolizmanız yavaşlayabilir. Bu, soğuk kulakların yanı sıra yorgunluk, kilo alma ve kabızlık gibi diğer semptomlara da yol açabilir.
* Diyabet. Diyabet, kan şekeri düzeyiniz yüksek olduğunda ortaya çıkan bir durumdur. Yüksek kan şekeri seviyeleri kan damarlarınıza ve sinirlerinize zarar verebilir, bu da kulak üşümesine neden olabilir.
* Belirli ilaçlar. Beta blokerler ve kemoterapi ilaçları gibi bazı ilaçlar yan etki olarak kulak soğukluğuna neden olabilir.
Yorgunluk, kilo alma veya kabızlık gibi diğer semptomların eşlik ettiği soğuk kulak sorunu yaşıyorsanız, nedenini belirlemek için bir doktora görünmeniz önemlidir.