* İşitme kaybı :Kulak kiri birikmesi kulak kanalını tıkayarak ses dalgalarının kulak zarına ulaşmasını engelleyebilir. Bu, genellikle kulak kiri çıkarıldığında düzelen geçici işitme kaybına neden olabilir.
* Kulak ağrısı :Kulak kiri birikmesi kulak zarına baskı yaparak ağrıya neden olabilir.
* Çınlama :Kulak kiri birikmesi aynı zamanda kulak çınlamasına, çınlamaya, uğultuya veya tıslama sesine de neden olabilir.
* Baş dönmesi :Bazı durumlarda kulak kiri birikmesi baş dönmesine veya baş dönmesine neden olabilir.
* Kulak enfeksiyonu :Kulak kiri birikmesi kulak kanalında nemli bir ortam oluşturabilir ve bu da onu enfeksiyona karşı daha duyarlı hale getirebilir.
Aşırı veya etkilenmiş kulak kirine sahip olabileceğinizi gösteren bazı belirti ve semptomları burada bulabilirsiniz :
* İşitme zorluğu
* Kulak ağrısı
* Kulak çınlaması
* Baş dönmesi
*Kulakta dolgunluk hissi
* Kulaktan akıntı gelmesi
* Kulakta kaşıntı
Bu semptomlardan herhangi birini yaşıyorsanız kulaklarınızı kontrol ettirmek ve gerekirse tedavi ettirmek için bir doktora veya kulak, burun, boğaz (KBB) uzmanına başvurmanız önemlidir .
Çoğu durumda kulak kiri çıkarma işlemi doktor muayenehanesinde veya klinikte yapılabilecek basit ve ağrısız bir işlemdir . Doktor kulak kirini çıkarmak için küret, forseps veya emme cihazı gibi çeşitli aletler kullanacaktır. Bazı durumlarda doktorun kulak kirini görselleştirmek ve daha kesin bir şekilde çıkarmak için mikroskop kullanması gerekebilir.
Herhangi bir belirti yaşamıyorsanız kulak kirini gidermeye genellikle gerek yoktur . Ancak yukarıda sıralanan belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız kulaklarınızı kontrol ettirmek ve gerekirse tedavi etmek için bir doktora görünmeniz önemlidir.