|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kulaklar İşitme
Sağlığı ve Hastalıkları

Lasix neden kulak çınlamasına neden olur?

Ototoksisite

Ototoksisite, iç kulağa zarar verebilen ve işitme kaybına, kulak çınlamasına (kulak çınlaması) veya vertigoya (dönme hissi) yol açabilen furosemid (Lasix) dahil bazı ilaçların bir yan etkisidir.

Furosemidin ototoksisiteye neden olduğu mekanizma tam olarak anlaşılamamıştır, ancak ilacın böbrekteki Henle kulpunda sodyum ve klorür iyonlarının yeniden emilmesini engelleme yeteneği ile ilişkili olduğu düşünülmektedir. Bu, iç kulağı dolduran sıvı olan endolenfteki bu iyonların konsantrasyonunun artmasına neden olabilir ve bu da kulaktaki kıl hücrelerinin ve diğer yapıların normal fonksiyonunu bozabilir.

Yüksek dozda furosemid alan veya altta yatan böbrek hastalığı olan kişilerde ototoksisitenin ortaya çıkma olasılığı daha yüksektir. Yüksek sese maruz kalan veya kulak problemi öyküsü olan kişilerde de daha sık görülür.

Furosemid alırken kulaklarınızda çınlama veya başka işitme sorunları yaşarsanız doktorunuzla konuşmanız önemlidir. İlacın dozunu azaltmayı veya farklı bir ilaca geçmeyi önerebilirler.

İşte furosemidden kaynaklanan ototoksisiteyi önlemeye yönelik bazı ipuçları:

* Sizin için etkili olan en düşük furosemid dozunu alın.

* Aspirin, ibuprofen veya aminoglikozit antibiyotikler gibi ototoksisiteye neden olabilecek diğer ilaçlarla birlikte furosemid almaktan kaçının.

* Kulaklarınızı yüksek seslerden koruyun.

* Uzun süre furosemid kullanıyorsanız işitme testleri için düzenli olarak doktorunuza görünün.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]