1.Stabil Koroner Arter Hastalığı: Atardamarlarda plak birikmesiyle karakterize stabil KAH'lı kişiler, ani değişiklikler olmaksızın uzun bir süre boyunca stabil semptomlara sahip olabilir. Yaşam tarzı değişiklikleri, ilaçlar ve muhtemelen stent veya bypass ameliyatı gibi tıbbi prosedürlerle iyi yönetilirse hastalık kontrol edilebilir ve komplikasyonlar gelişmezse bireyin ömrü önemli ölçüde kısalmayabilir.
2.Akut Koroner Sendromlar: Kalp krizi veya kararsız angina gibi durumlar KAH'ın akut formlarıdır. Kalp krizinde tıkalı bir arter, kalbin bir kısmına kan akışını engelleyerek kalp dokusuna zarar verir. Anjiyoplasti veya stent takma gibi acil müdahaleleri de içeren zamanında tedavi, hasarı en aza indirebilir ve acil prognozu iyileştirebilir. Ancak uzun vadeli seyir, hasarın boyutuna, önerilen tedavilere uyulmasına ve diğer risk faktörlerinin varlığına bağlıdır.
3.Kalp Yetmezliği: Kalbin etkili bir şekilde pompalayamadığı kalp yetmezliği ilerleyici bir durum olabilir. Uygun tıbbi yönetim, yaşam tarzı değişiklikleri ve potansiyel olarak cihaz tedavisi veya diğer müdahalelerle kalp yetmezliği genellikle uzun bir süre kontrol edilebilir ve bireylerin durumlarına rağmen nispeten iyi yaşamalarına olanak sağlanır. Ancak kalp yetmezliğinin ciddiyeti ve altta yatan faktörler uzun vadeli prognozu etkileyebilir.
4.Aritmiler: Atriyal fibrilasyon gibi kardiyak aritmiler aralıklı veya kalıcı olabilir. İlaçlar, ablasyon tedavisi (anormal kalp ritimlerini düzeltmeye yönelik bir prosedür), kalp pilleri veya diğer tedavilerle uzun süreli tedavi, semptomların kontrol altına alınmasına ve komplikasyonların önlenmesine yardımcı olabilir ve bireylerin bu durumla uzun yıllar yaşamasını sağlayabilir.
Spesifik kardiyovasküler durum ve bunun beklenen gidişatına ilişkin kişiselleştirilmiş rehberlik ve bilgi için bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.