|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kanama
Sağlığı ve Hastalıkları

Kabukların kanamasını nasıl durdurursunuz?

Kabuklanmalardan kaynaklanan kanamayı durdurmaya yardımcı olmak için atabileceğiniz bazı adımlar şunlardır:

1. Basınç Uygulayın :Basınç uygulamak için temiz bir bandajı veya bezi yara kabuğuna hafifçe bastırın. Kanın pıhtılaşmasına ve kanamanın durdurulmasına yardımcı olmak için basıncı birkaç dakika koruyun.

2. Alanı Yükseltin :Mümkünse etkilenen bölgeyi kalp seviyesinin üzerine yükseltin. Bu, bölgeye kan akışını azaltmaya ve kanamayı en aza indirmeye yardımcı olabilir.

3. Soğuk Kompres Kullanın :Kabuğa soğuk kompres uygulamak kan damarlarının daralmasına ve kanamanın azalmasına yardımcı olabilir. Birkaç buz küpünü veya soğuk bir paketi bir beze sarın ve etkilenen bölgeye 10-15 dakika boyunca uygulayın.

4. Stiptik Kalem Kullanın :Eğer kabuk küçükse ve kanamaya devam ediyorsa, kanamayı durdurucu kalem kullanabilirsiniz. Bu kalemler, kan damarlarını küçültmeye ve kanamayı durdurmaya yardımcı olan şap veya ferrik sülfat gibi bileşenler içerir. Kalemi doğrudan kabuk üzerine uygulayın.

5. Bir Bandaj düşünün :Eğer kabuk, harekete veya sürtünmeye yatkın bir bölgedeyse bandaj uygulamayı düşünün. Bu, kabuğun kanamasına neden olabilecek şekilde rahatsız edilmesini önlemeye yardımcı olacaktır.

6. Seçimden Kaçının :Kabuğu koparma dürtüsüne direnin. Bu, kabuğa zarar verebilir ve tekrar kanamasına neden olabilir.

7. Temiz Tutun :İyileşmeyi geciktirebilecek ve daha fazla kanamaya neden olabilecek enfeksiyonu önlemek için etkilenen bölgeyi temiz tutun.

8. Aspirin ve Kan Sulandırıcılardan Uzak Durun :Aspirin veya kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız kanama riskini en aza indirmek için olası alternatifleri doktorunuza danışın.

9. Bir Doktora Başvurun :Birkaç dakika basınç uygulanmasına rağmen kanama durmuyorsa veya kanama şiddetli ise tıbbi yardım isteyin.

10. İyi Hijyen Uygulayın :Enfeksiyonu önlemek için, kabuğa dokunmadan önce ve sonra ellerinizi sabun ve suyla yıkayın.

11. Fiziksel Aktiviteyi Sınırlayın :Eğer kabuk hareket eden bir bölgedeyse, onu rahatsız etmemek için kabuk tamamen iyileşene kadar fiziksel aktiviteyi sınırlayın.

12. Uzuyu İzleyin :Kızarıklık, şişlik veya irin gibi enfeksiyon belirtileri açısından kabukları gözlemleyin. Herhangi bir enfeksiyon belirtisi fark ederseniz, bir doktora danışın.

13. Doğru Beslenmeyi Sürdürün :Yara iyileşmesini desteklemek için yeterli vitamin ve besin içeren dengeli bir beslenmeye sahip olduğunuzdan emin olun.

14. Ağrı Yönetimini Düşünün :Ciddi ağrı veya rahatsızlık hissederseniz, uygun ağrı yönetimi seçenekleri için bir doktora danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır