trombositopeni , ya da kanda düşük trombosit sayısı , genellikle, HIV ya da lösemi gibi daha büyük bir neden olduğu bir ikinci durumdur. Aynı zamanda, heparin ve kinin gibi ilaçların bir yan etkisi olabilir . Düşük trombosit sayısı diğer nedenleri gebelik , hemolitik üremik sendrom , kan zehirlenmesi ve idiopatik trombositopenik purpuradır ( zaman bağışıklık sisteminin yanlışlıkla saldırıları trombositler ) . Tüm bu koşulları tehlikeli ve izlemek için trombositopeni önemli kılmaktadır .
Tedavi
Doktorunuz tedavisinde kortikosteroid ilaçlar veya Sitoksan veya Imuran gibi bağışıklık sistemi gidericin reçete olabilir düşük trombosit sayısı . Sayısı tehlikeli düşük ise, intravenöz immunoglobulin gerekebilir . Bazı durumlarda ,dalak kaldırmak için cerrahi düşük trombosit sayımları tersine yararlı olabilir . Bu geçiren kemoterapi veya lösemi , trombosit konsantreleri çünkü düşük trombosit sayımı kan kaybetmiş olanlar için kan transfüzyonu yanı sıra , tatbik edilir .
Anormal beyaz kan hücrelerinin
Anormal beyaz kan hücreleri lösemi hücreleri denir . Normalde , her türlü kan hücreleri gerektiği ya da eski olsun zaman ölürler . Lösemi hücreleri yok . Bunun yerine , onların görevlerini yerine onları engelliyor , diğer kan hücreleri ve trombositler etrafında kalabalık . Lösemi bir kanser türüdür .
Lösemi Tedavisi
Tedavi seçenekleri , lösemi hücrelerinin bulunduğu yere bağlı olarak , yaşınız değişir olacak ve lösemitürü. Bu dalak çıkarılması ameliyatı (büyütülmüş varsa ) dahil , kemoterapi , radyasyon tedavisi , hücre nakli , biyolojik tedavi ve tetikte bekleyen kaynaklanıyor. Genellikle, bu tedaviler , iki ya da daha fazla , aynı zamanda kullanılır. Tetikte bekleyen ve biyolojik tedavi lösemi ilerlemiştir zaman kemoterapi , oysa hücre nakli ve dalak çıkarılması kök meydana lösemibaşlangıç aşamalarında kullanılabilir .
Belirtileri
lösemi belirtileri şişmiş lenf düğümleri , sık sık enfeksiyon , ateş , yorgun ya da zayıf , açıklanamayan kilo kaybı ya da kolay morarma veya kanama duygu içerir . Düşük trombosit sayısı belirtileri kolay morarma , aşırı kanama ,diş eti veya burun spontan kanama ,dışkı veya idrarda kan veya alışılmadık ağır adet akımlarını . Bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız , tıbbi bir uzmana danışın . HIV ve lösemi gibi hastalıklarla uğraşırken , erken teşhis çoğu zaman önemlidir .