Konjenital kalp kusurları doğumda mevcuttur ve kalpte üfürüme neden olabilir. Bu kusurlar hafiften şiddetliye kadar değişebilir ve tedavi gerektirebilir. Kalp üfürümüne neden olabilecek bazı yaygın konjenital kalp defektleri şunlardır:
* Atriyal septal defekt (ASD)
* Ventriküler septal defekt (VSD)
* Fallot tetralojisi
* Büyük arterlerin transpozisyonu
* Aort darlığı
* Akciğer darlığı
2. Romatizmal ateş
Romatizmal ateş, streptokok boğaz ağrısı gibi bakteriyel bir enfeksiyondan sonra gelişebilen bir durumdur. Romatizmal ateş kalp kapakçıklarına zarar vererek bunların sızmasına veya daralmasına neden olabilir. Bu kalp üfürümüne yol açabilir.
3. Endokardit
Endokardit, kalp kapakçıkları da dahil olmak üzere kalp zarının enfeksiyonudur. Endokardit, Staphylococcus aureus ve Streptococcus pneumoniae dahil olmak üzere çeşitli bakterilerden kaynaklanabilir. Endokardit, kalp kapakçıklarına zarar vererek bunların sızmasına veya daralmasına neden olabilir. Bu kalp üfürümüne yol açabilir.
4. Mitral kapak prolapsusu
Mitral kapak prolapsusu, sol atriyumu sol ventrikülden ayıran mitral kapağın düzgün kapanmaması durumudur. Bu kalpte üfürüme neden olabilir. Mitral kapak prolapsusu genellikle zararsızdır ancak bazen kalp yetmezliği gibi komplikasyonlara yol açabilir.
5. Aort stenozu
Aort darlığı, sol ventrikülü aorttan ayıran aort kapağının daralması ile oluşan bir durumdur. Bu kalpte üfürüme neden olabilir. Aort darlığı hafif veya şiddetli olabilir ve tedavi gerektirebilir.
6. Hipertiroidizm
Hipertiroidizm, tiroid bezinin çok fazla tiroid hormonu ürettiği bir durumdur. Bu kalp üfürümüne yol açabilir. Hipertiroidizm sıklıkla ilaçla veya ameliyatla tedavi edilir.
7. Anemi
Anemi, kanın yeterli miktarda kırmızı kan hücresine sahip olmadığı bir durumdur. Bu kalp üfürümüne yol açabilir. Anemi sıklıkla demir takviyeleri veya diğer ilaçlarla tedavi edilir.
8. Hamilelik
Hamilelik kalpte üfürüme neden olabilir. Bu genellikle hamilelik sırasında meydana gelen artan kan hacminden kaynaklanır. Kalpte üfürüm genellikle hamilelikten sonra kaybolur.