* Yerleşme kanaması :Döllenmiş yumurtanın rahim duvarına tutunması sonucu oluşan hafif kanamadır. Genellikle yumurtlamadan 10-14 gün sonra olur.
* Meme değişiklikleri :Göğüsleriniz hassaslaşabilir, şişebilir ve rengi koyulaşabilir.
* Bulantı ve kusma :Bu aynı zamanda sabah bulantısı olarak da bilinir, ancak aslında günün herhangi bir saatinde ortaya çıkabilir. Genellikle hamileliğin 6. haftasında başlar ve 12. haftada zirveye ulaşır.
* Yorgunluk :Hamileliğin ilk üç ayında kendinizi aşırı yorgun hissedebilirsiniz.
* Yemek isteği veya isteksizliği :Belirli yiyeceklere karşı istek duyabilir veya eskiden keyif aldığınız yiyeceklere karşı tiksinti geliştirebilirsiniz.
* Kilo alımı :Hormonlar ve büyüyen fetus nedeniyle kilo alma eğilimi görülür. Vücut kitle indeksine göre önerilen ağırlıklar için bir sağlık uzmanına danışın.
* Sık idrara çıkma :Büyüyen rahmin mesanenize baskı yapması nedeniyle normalden daha sık idrara çıkmanız gerekebilir.
* Kabızlık :Hamilelik hormonları sindirimi yavaşlatarak kabızlığa neden olabilir.
* Ruh hali değişimleri :Hamilelikte hormonal dalgalanmalara bağlı olarak ani ruh hali değişiklikleri yaşayabilirsiniz.
* Adet döneminin kaçırılması :Bebek bekliyorsanız ve doğum kontrolü kullanmıyorsanız, hamileliğin en erken belirtilerinden biri adetinizin gecikmesidir.
Çoğu hamile kişi fikir sahibi olmak için evde hamilelik testi yapar. Daha sağlıklı bir hamilelik yolculuğu için yine de kalifiye bir sağlık uzmanına danışılarak ve doğum öncesi taramalar ve görüntüleme tetkikleri yaptırılarak doğrulama yapılmalıdır.