* Erken hamilelik. Hamileliğinizin çok erken dönemindeyseniz fetüs ultrasonda görülemeyecek kadar küçük olabilir. Bir fetüsün genellikle ultrasonda görülebileceği en erken dönem, son adet döneminizin (LMP) ilk gününden yaklaşık 5 hafta 6 gün sonradır.
* İmplantasyon yeri. Fetüs rahim duvarına yerleşir ve eğer yerleşme rahimin aşağısında gerçekleşirse ultrasonda görülmesi zor olabilir.
* Vücut alışkanlığı. Fazla kilolu veya obezseniz ultrasonda fetüsü görmek daha zor olabilir. Bunun nedeni, fazla yağ dokusunun ultrason makinesinden gelen ses dalgalarını engelleyebilmesidir.
* Rahim miyomları. Rahim miyomları rahimde meydana gelebilecek kanserli olmayan büyümelerdir. Miyomlar mevcutsa ultrason makinesinden gelen ses dalgalarını engelleyebilir ve fetüsün görülmesini zorlaştırabilirler.
* Diğer tıbbi durumlar. Eğik rahim veya geriye dönük rahim gibi bazı tıbbi durumlar, fetüsün ultrasonda görülmesini zorlaştırabilir.
Doktorunuz ultrasonda fetüs göremezse hamile olup olmadığınızı doğrulamak için ek testler isteyebilir. Bu testler, hCG seviyenizi ölçmek için bir kan testi veya tekrarlanan bir ultrason içerebilir.
Bazı durumlarda, hamile olsanız bile ultrasonda fetüs görünmeyebilir. Bu, kaçırılmış kürtaj olarak bilinir. Kaçırılan kürtajlar nadirdir ancak yıkıcı bir deneyim olabilir. Eğer kürtajınız kaçırıldıysa, doktorunuz ameliyat veya fetüsün alınmasına yönelik ilaç tedavisini de içerebilecek seçeneklerinizi sizinle görüşecektir.