|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kısırlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Plasentalar ne kadar süre çalışır?

Plasentalar, insanlarda genellikle yaklaşık 40 hafta veya yaklaşık 9 ay süren hamileliğin tüm süresi boyunca işlev görür. Ana rolleri, anne ve fetusun dolaşım sistemleri arasında oksijen, besin maddeleri ve atık ürünlerin değişimini kolaylaştırmaktır. Ancak plasenta, embriyonun rahim duvarına yerleşmesinden (döllenmeden yaklaşık bir hafta sonra) kadar oluşmaya başlamaz.

Hamilelik sırasında plasenta, fetüsle birlikte büyüyüp gelişerek, gerekli maddelerin sürekli olarak sağlanmasını ve atık ürünlerin uzaklaştırılmasını sağlar. Plasenta ayrıca progesteron, östrojen ve insan koryonik gonadotropin (hCG) gibi hamileliğin sürdürülmesi için çok önemli olan çeşitli hormonlar da üretir.

Bebek doğduktan sonra plasentaya artık ihtiyaç duyulmaz ve plasenta aşaması olarak da bilinen doğumun üçüncü aşamasında rahimden atılır. Bu sürece tipik olarak hafif uterus kasılmaları eşlik eder ve ilave sıvı ve dokuların salınmasını gerektirebilir. Plasenta, durumunun değerlendirilmesi ve tamamen atıldığından emin olmak için sıklıkla sağlık uzmanları tarafından incelenir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]