Yumurtlama:Yumurtlama sırasında yumurtalıkların birinden olgun bir yumurta hücresi (oosit olarak da bilinir) salınır.
Fallop Tüpü Taşınması:Serbest bırakılan yumurta hücresi, fallop tüpünün yumurtalığa en yakın ucundaki parmak benzeri yapılar olan fimbrialar tarafından yakalanır. Yumurta hücresi daha sonra siliaların (küçük kıl benzeri yapılar) ve tüpteki kas kasılmalarının koordineli hareketleri ile fallop tüpünden uterusa doğru hareket ettirilir.
Sperm Taşınması:Cinsel ilişki sırasında meni vajinaya boşalır. Meni milyonlarca sperm hücresi içerir. Boşalma sırasında salınan sperm hücrelerinin yalnızca küçük bir kısmı fallop tüplerine ulaşacaktır. Bu sperm hücreleri rahim ağzından, rahimden geçerek sonunda fallop tüplerine ulaşır.
Döllenme:Döllenme, bir sperm hücresi yumurta hücresine başarılı bir şekilde nüfuz ettiğinde meydana gelir. Tipik olarak yalnızca bir sperm hücresi yumurtaya nüfuz edebilir ve bu, döllenmiş yumurta olan zigotun oluşmasıyla sonuçlanır. Döllenme genellikle fallop tüpünün dış üçte birinde gerçekleşir.
Döllenmeden sonra zigot, fallop tüpünden uterusa doğru ilerlerken hücre bölünmesine ve daha da gelişmeye uğrar. Döllenmiş yumurtanın rahme ulaşması birkaç gün alır ve rahim iç zarına implantasyon genellikle yumurtlamadan 6-10 gün sonra gerçekleşir.