|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kısırlık
Sağlığı ve Hastalıkları

İnsan erkeğinin yardımcı üreme organları nelerdir?

İnsan erkeğinin yardımcı üreme organları şunlardır:

A. Epididimis: Her testisin arkasında bulunan ve üç bölüme ayrılan uzun, oldukça kıvrımlı bir tüptür:kaput, korpus ve kauda. Spermin olgunlaşması ve depolanması için bir yer görevi görür.

B. Vas deferens (Ductus deferens): Her epididimi boşalma kanallarına bağlayan kaslı bir tüptür. Boşalma sırasında olgun spermleri epididimden taşır.

C. Seminal Veziküller: Mesanenin yakınında bulunan iki küçük kese benzeri yapıdırlar. Seminal sıvıya katkıda bulunan fruktoz, sitrik asit ve prostaglandinler açısından zengin bir sıvı üretirler.

D. Prostat Bezi: Mesanenin hemen altında üretrayı çevreleyen çörek şeklinde bir bezdir. Seminal sıvının büyük bir bölümünü oluşturan sütlü, alkali bir sıvı salgılar ve vajinanın asidik ortamını nötralize etmeye yardımcı olarak spermin hayatta kalmasını artırır.

e. Bulbourethral Bezleri (Cowper Bezleri): Bunlar prostat bezinin altında bulunan iki küçük bezdir. Cinsel uyarılma sırasında kayganlaştırıcı görevi gören ve boşalmadan önce üretranın temizlenmesine yardımcı olan berrak, viskoz bir sıvı üretirler.

F. Üretra: Hem idrar hem de meni için ortak bir yol görevi görür. Boşalma sırasında üretrayı çevreleyen kaslar kasılarak meni vücuttan dışarı atar.

G. Penis: Boşalma sırasında meninin dışarı atıldığı dış organdır. Cinsel uyarılma sırasında kan akışının artması nedeniyle sertleşerek cinsel ilişki sırasında penetrasyonu sağlar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]