|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kısırlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Dişi memeliler nasıl doğurur?

Doğum doğum olarak da bilinir fetüsün rahimden doğum kanalı yoluyla dış dünyaya çıkarılması işlemidir. Doğum hormonal, biyokimyasal ve mekanik faktörlerin karmaşık etkileşimi ile tetiklenir.

Doğumun spesifik süreci, dişi memelilerin farklı türleri arasında farklılık gösterir, ancak olayların genel sırası aşağıdaki gibidir:

1. Doğumun başlangıcı :Doğumun başlangıcı, düzenli ve giderek şiddetlenen rahim kasılmalarının başlamasıyla işaretlenir. Bu kasılmalara arka hipofiz bezinden oksitosin hormonunun salınması neden olur.

2. Rahim ağzının genişlemesi :Rahim kasılmaları güçlenip sıklaştıkça rahim ağzı (rahim ağzı) fetüsün geçişine izin verecek şekilde genişlemeye başlar.

3. Amniyotik kesenin yırtılması :Fetüsün etrafını saran sıvı dolu kese olan amniyotik kese genellikle doğum sırasında yırtılır. Amniyotik kesenin yırtılması halk arasında "suyun kırılması" olarak bilinir.

4. Fetüsün inişi :Rahim kasılmaları devam ettikçe fetüs doğum kanalından aşağı iner. Fetüs, doğum için en uygun pozisyonda olmak amacıyla iniş sırasında dönebilir.

5. Fetüsün doğumu :Fetüs, annenin ıkınma çabaları ve devam eden rahim kasılmaları sonucunda vajinadan doğar. Genellikle önce fetüsün başı doğar, ardından omuzlar ve vücudun geri kalanı gelir.

6. Plasentanın doğumu :Fetüs doğduktan sonra plasenta (hamilelik sırasında fetüse oksijen ve besin sağlayan organ) rahim duvarından ayrılarak vajinadan dışarı atılır.

Doğum sürecinin süresi ve yoğunluğu, memeli türü, fetüsün boyutu ve konumu ve annenin genel sağlık ve zindeliği gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bazı durumlarda vajinal doğumun mümkün olmadığı veya güvenli olmadığı durumlarda sezaryen gibi tıbbi müdahaleler gerekli olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır