1. Erken Düşük :Kimyasal gebelik olarak da bilinen erken düşük, genellikle hamileliğin ilk 12 haftasında ve genellikle kişi hamile olduğunun farkına varmadan önce meydana gelir. Genellikle sadece birkaç günden birkaç haftaya kadar sürer ve doku ve kan pıhtılarının geçmesiyle ağır bir adet dönemini andırır.
2. Geç Düşük :Gebeliğin 13. ve 24. haftaları arasında geç düşük meydana gelir. Erken düşükle karşılaştırıldığında daha ağır kanama ve daha yoğun kramplarla birlikte birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilir. Bazı geç düşükler, kalan dokuyu çıkarmak için dilatasyon ve küretaj (D&C) gibi tıbbi müdahaleler gerektirebilir.
3. Kaçırılan Düşük :Kaçırılmış bir düşükte, embriyo veya fetüsün gelişimi durmuştur, ancak vücut doğal olarak gebelik dokusunu dışarı atmaz. Bu tür düşükler, tespit edilip tıbbi tedavi veya müdahaleye başvurulıncaya kadar birkaç hafta, hatta aylar sürebilir.
Düşük yapmayı her insanın farklı şekilde deneyimlediğini ve bunun fiziksel ve duygusal etkisinin değişebileceğini unutmamak önemlidir. Düşük sırasında rehberlik ve destek için her zaman bir sağlık uzmanına danışmanız veya tıbbi yardım almanız önerilir.