* Yaşa bağlı kısırlık: Kadın yaşlandıkça yumurta kalitesi ve miktarı düşer. Bu, doğal olarak veya doğurganlık ilaçlarının yardımıyla hamile kalmayı daha da zorlaştırır. Genç bir kadından alınan donör yumurtaları başarılı hamilelik şansını artırabilir.
* Erken yumurtalık yetmezliği: Erken yumurtalık yetmezliği (POF), bir kadının yumurtalıklarının 40 yaşından önce yumurta üretmeyi bıraktığı bir durumdur. Buna genetik, otoimmün hastalıklar ve kemoterapi veya radyasyon tedavisi gibi çeşitli faktörler neden olabilir. Donör yumurtaları POF'lu kadınların hamile kalmasına izin verebilir.
* Genetik bozukluklar: Çocuklarına geçebilecek genetik bozuklukları taşıyan kadınlar, bu bozuklukların bulaşmasını önlemek için donör yumurtalarını kullanmayı tercih edebilir.
* Birden fazla başarısız IVF döngüsü: Kendi yumurtalarını kullanarak birden fazla başarısız in vitro fertilizasyon (IVF) döngüsü geçiren kadınlar, başarı şanslarını artırmak amacıyla donör yumurtalarını kullanmayı tercih edebilir.
Donör yumurtaları bilinen donörlerden (arkadaş veya aile üyesi gibi) veya isimsiz donörlerden alınabilir. İsimsiz donör yumurtaları genellikle yumurta bankaları aracılığıyla elde edilir. Hem bilinen hem de isimsiz bağışçılar, sağlıklı olduklarından ve genetik bozukluklardan arınmış olduklarından emin olmak için dikkatli bir şekilde taranır.