|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | heart Attack
Sağlığı ve Hastalıkları

EKG'de düşük nabız hızı nedir?

Bir elektrokardiyogramda (EKG), düşük nabız hızı tipik olarak dakikada 60 atışın (bpm) altındaki kalp atış hızı olarak tanımlanır. Bu duruma bradikardi de denir. Düşük nabız hızının birkaç olası nedeni vardır:

1. Doğal Çeşitlilik :Bazı kişilerin kalp atış hızı, altta yatan tıbbi bir durum olmaksızın doğal olarak daha düşük olabilir. Bu normal bir fizyolojik varyasyon olabilir.

2. Yaşlanma :İnsanlar yaşlandıkça kalp atış hızları giderek azalabilir. Bu genellikle yaşlı yetişkinlerde görülür.

3. Kardiyovasküler Durumlar :Kalp bloğu, hasta sinüs sendromu veya atriyoventriküler düğüm (AV düğümü) fonksiyon bozukluğu gibi bazı kalp sorunları bradikardiye neden olabilir. Bu koşullar kalp atış hızını düzenleyen elektrik sinyallerini engelleyebilir.

4. Hipotiroidizm :Tiroid bezinin az çalışması (hipotiroidizm), kalp atış hızının ve diğer metabolik fonksiyonların azalmasına neden olabilir.

5. İlaçlar :Bazı beta blokerler ve kalsiyum kanal blokerleri gibi bazı ilaçlar, yan etki olarak kalp atış hızını yavaşlatabilir.

6. Sporcular :İyi antrenmanlı sporcularda vagal tonusun artması ve kardiyovasküler kondüsyonun iyileşmesi sonucunda bradikardi gelişebilir.

7. Uyku :Kalp atış hızı uyku sırasında doğal olarak azalır ve derin uyku aşamalarında en düşük noktasına ulaşır.

Altta yatan bir tıbbi duruma işaret etmediğinden emin olmak için düşük nabız hızının nedenini belirlemek önemlidir. Kalp atış hızınızda ani veya önemli değişiklikler yaşarsanız veya göğüs ağrısı, nefes darlığı veya bayılma gibi başka semptomlarınız varsa, doğru teşhis ve tedavi için bir sağlık uzmanına danışmanız çok önemlidir. Genel sağlığınızı değerlendirebilir, ilgili testleri yapabilir ve gerekirse uygun tedaviyi önerebilirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır