Sindirim sisteminin başlıca organları şunlardır:
* Ağız: Ağız sindirim sisteminin ilk kısmıdır. Yiyeceklerin çiğnendiği ve karbonhidratların parçalanmasına yardımcı olan tükürük ile karıştırıldığı yer burasıdır.
* Yemek borusu: Yemek borusu ağzı mideye bağlayan kaslı bir tüptür. Bir dizi istemsiz kas kasılması olan peristalsis yoluyla yiyecekleri mideye kadar taşır.
* Mide: Mide, protein ve yağların parçalanmasına yardımcı olan mide sularını salgılayan J şeklinde bir organdır. Mide ayrıca yiyecekleri çalkalayıp karıştırır ve onu daha küçük parçacıklara ayırır.
* İnce bağırsak: İnce bağırsak, besin emiliminin birincil bölgesi olan uzun, sarmal bir tüptür. İnce bağırsağın duvarları, emilim için yüzey alanını artıran küçük, parmak benzeri çıkıntılar olan villuslarla kaplıdır. İnce bağırsak ayrıca karbonhidratları, proteinleri ve yağları parçalamaya yardımcı olan enzimler de üretir.
* Kalın bağırsak: Kalın bağırsak, yiyeceklerden su ve elektrolitlerin emilmesinden sorumlu olan daha kısa ve daha geniş bir tüptür. Ayrıca atık ürünleri vücuttan atılmadan önce depolar.
* Rektum: Rektum kalın bağırsağın son kısmıdır. Atık ürünleri anüs yoluyla vücuttan atılıncaya kadar depolar.
* Anüs: Anüs, sindirim sisteminin sonunda atık ürünlerin vücuttan atıldığı açıklıktır.
Sindirim sistemi bu ana organların yanı sıra karaciğer, safra kesesi ve pankreas gibi yardımcı organları da içerir. Bu organlar, gıdanın parçalanmasına ve besin maddelerinin emilmesine yardımcı olan maddeleri üretir ve salgılar.