|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | hastalıklar
Sağlığı ve Hastalıkları

Astereognoz Nedir?

Astereognoz, nesneleri yalnızca dokunarak tanıma yeteneğini etkileyen nörolojik bir hastalıktır. Deriden ve kaslardan gelen duyusal bilgilerin işlenmesinden sorumlu olan beynin paryetal lobunun hasar görmesinden kaynaklanır. Asternognozu olan kişiler, görebilseler bile tuttukları veya dokundukları nesneleri tanımlamakta zorluk yaşayabilirler. Ayrıca nesnelerin boyutunu, şeklini veya dokusunu yargılamakta zorluk çekebilirler.

Astereognoz çok sinir bozucu ve sakatlayıcı bir durum olabilir. Yemek yeme, giyinme ve çalışma gibi günlük görevleri yerine getirmeyi zorlaştırabilir. Asterognozu olan kişiler durumlarından utanabilecekleri ve nesnelere dokunmaları veya tutmaları gerekebilecek durumlardan kaçınabilecekleri için bu durum sosyal izolasyona da yol açabilir.

Asternognozun tedavisi yoktur ancak semptomları iyileştirmeye yardımcı olabilecek bazı tedaviler vardır. Bunlar mesleki terapi, fizik tedavi ve konuşma terapisini içerir. Mesleki terapi, asternognozu olan kişilerin eksikliklerini nasıl telafi edeceklerini ve günlük görevleri nasıl daha kolay gerçekleştireceklerini öğrenmelerine yardımcı olabilir. Fizik tedavi kas gücünü ve koordinasyonunu geliştirmeye yardımcı olabilir. Konuşma terapisi, asternognozu olan kişilerin ihtiyaçlarını ve isteklerini iletmeye yönelik stratejiler geliştirmelerine yardımcı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır