Hastanın endişelerini dinleyin. Hasta zor durumda olsa bile ne dediğini anlamaya çalışmak önemlidir. Hayal kırıklığına uğramış veya korkmuş olabilirler ve kendilerini dinleyecek birine ihtiyaç duyabilirler.
Hastaya yardım etmeyi teklif edin. Hasta konuşmaya istekliyse ona yardım teklif etmeye çalışın. Bu onlara bilgi, kaynak veya duygusal destek sağlamayı içerebilir.
Sınırları belirleyin. Hasta giderek daha fazla tedirgin oluyor veya tehditkar hale geliyorsa sınırları belirlemek önemlidir. Bu, hastaya davranışlarından rahatsız olduğunuzu veya sakinleşmediği takdirde odadan çıkmak zorunda kalacağınızı söylemeyi içerebilir.
Meslektaşlarınızdan yardım isteyin. Kendinizi bunalmış hissediyorsanız meslektaşlarınızdan yardım istemekten çekinmeyin. Size destek ve rehberlik sağlayabilirler ve durumu hafifletmenize yardımcı olabilirler.
Olayı belgeleyin. Amirinize veya yetkililere rapor edilmesi gerekmesi durumunda olayı belgelemeniz önemlidir. Belgeleriniz olayın tarihini, saatini, yerini ve ayrıntılarını içermelidir.