1. Ağır Suistimal: Bir çalışanın, iş sözleşmesini veya işyeri politikalarını temelden ihlal edecek ciddi bir suiistimalde bulunması durumunda, engellilik iznindeyken dahi işine son verilebilir.
2. Gönüllü İstifa: Bir çalışanın kısa süreli iş göremezlik durumu nedeniyle kendi isteğiyle istifa etmesi durumunda, iş ilişkisine engellilik nedeniyle değil kendi kararıyla son verilir.
3. Temel İş İşlevlerinin Gerçekleştirilememesi: Bir çalışanın engelliliği, makul düzenlemeler olsa bile işinin temel işlevlerini yerine getirmesini engelliyorsa, işverenin fesih gerekçesi olabilir. Ancak işverenin etkileşimli bir süreç başlatması ve fesih yoluna başvurmadan önce alternatif iş atamalarını veya konaklama yerlerini düşünmesi gerekir.
4. Engellilik İzninin Sona Ermesi: Bir çalışanın kısa süreli iş göremezlik izninin sona ermesi ve işverenin, onun hâlâ işe dönemediğini tespit etmesi halinde, işveren, işçinin işine son verme hakkına sahip olabilir.
Hem işverenlerin hem de çalışanların, kısa süreli iş göremezlik durumunda fesihle ilgili hak ve yükümlülüklerin tam olarak belirlenmesi için ilgili yargı bölgeleri ve kuruluşlarının tabi olduğu belirli yasalara, düzenlemelere ve istihdam politikalarına başvurmaları önemlidir.