* Hareket bozuklukları: Bunlar yürüme, koşma veya merdiven çıkma zorluklarını içerebilir. Serebral palsi, spina bifida veya amputasyon gibi durumlardan kaynaklanabilirler.
* Kuvvet bozuklukları: Bunlar nesneleri kaldırma, taşıma veya itme zorluklarını içerebilir. Bunlara kas distrofisi, artrit veya multipl skleroz gibi durumlar neden olabilir.
* Koordinasyon bozuklukları: Bunlar nesneleri dengeleme, yakalama veya fırlatma zorluklarını içerebilir. Serebral palsi, ataksi veya travmatik beyin hasarı gibi durumlardan kaynaklanabilirler.
* Duyu bozuklukları: Bunlar nesneleri görme, duyma veya dokunma güçlüğünü içerebilir. Körlük, sağırlık veya anozmi gibi durumlardan kaynaklanabilirler.
* Konuşma bozuklukları: Bunlar konuşma güçlüğünü, konuşmayı anlama güçlüğünü veya her ikisini birden içerebilir. Bunlar serebral palsi, felç veya travmatik beyin hasarı gibi durumlardan kaynaklanabilir.
* Bilişsel bozukluklar: Bunlar öğrenme, hatırlama veya problem çözme zorluklarını içerebilir. Zihinsel engellilik, demans veya travmatik beyin hasarı gibi durumlardan kaynaklanabilirler.
Psikiyatrik engeller aşağıdakiler gibi çok çeşitli koşulları içerebilir:
* Anksiyete bozuklukları: Bunlar arasında yaygın anksiyete bozukluğu, sosyal anksiyete bozukluğu ve panik bozukluğu gibi durumlar yer alır.
* Duygudurum bozuklukları: Bunlar depresyon, bipolar bozukluk ve siklotimi gibi durumları içerir.
* Şizofreni: Bu, halüsinasyonlara, sanrılara ve düzensiz düşünceye neden olabilen ciddi bir akıl hastalığıdır.
* Kişilik bozuklukları: Bunlar ilişkilerde, işte ve yaşamın diğer alanlarında sorunlara neden olabilecek esnek olmayan ve sağlıksız kişilik özellikleridir.
* Yeme bozuklukları: Bunlar arasında anoreksiya nervoza, bulimia nervoza ve aşırı yeme bozukluğu gibi durumlar yer alır.
* Madde kullanım bozuklukları: Bunlar alkol bağımlılığı, uyuşturucu kullanımı ve kumar bağımlılığı gibi durumları içerir.
Gelişimsel engeller fiziksel, öğrenme, dil veya sosyal gelişimde gecikmelere veya sorunlara neden olabilecek bir grup durumdur. Aşağıdaki gibi koşulları içerebilirler:
* Zihinsel engellilik: Bu, entelektüel işlevsellik ve uyarlanabilir davranışta önemli sınırlamalarla karakterize edilen bir durumdur.
* Otizm spektrum bozukluğu: Bu, sosyal etkileşim, iletişim ve tekrarlayan davranışlarla ilgili sorunlarla karakterize edilen bir durumdur.
* Serebral palsi: Bu, doğumdan önce, doğum sırasında veya sonrasında beyinde meydana gelen hasarın neden olduğu bir durumdur. Hareket, koordinasyon ve duruşla ilgili sorunlara neden olabilir.
* Down sendromu: Bu, zihinsel engelliliğe, ayırt edici fiziksel özelliklere ve bazı tıbbi problem riskinin artmasına neden olan genetik bir durumdur.
* Fetal alkol sendromu: Bu hamilelik sırasında alkol tüketiminin neden olduğu bir durumdur. Zihinsel engelliliğe, büyüme sorunlarına ve yüz anormalliklerine neden olabilir.