| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | diyabet |

Sağlığı ve Hastalıkları

Metformin HCl Yan Etkiler

Metformin hidroklorid tip 2 diyabet mellitus tedavisinde kullanılan bir oral ilaçtır. Metformin , karaciğer glikoz üretimini azaltarak iç insülin aktivitesine vücudun duyarlılığını artırmak ve glikoz bağırsak emiliminin azaltılmasıyla kan şekeri düzeylerini kontrol eder. Metformin ayrıca polikistik over disease.Metformin ikincil kısırlıktedavisinde kullanılabilecek jenerik isim olarakmarka ürünler Glucophage ve Glucophage XR altında pazarlanmaktadır . Bu en yaygın olarak deneyimli metformin tedavisi de bulunmaktadır diabetes.GI etkileri için kullanılan belirli kombinasyon ürünlerinde bir ikinci bileşen olan , ancak diğer etkileri de bildirilmiştir. Gastrointestinal /Karaciğer Etkileri

Metformin hastalar sık şişkinlik , bulantı , kusma veya ishalşeklinde mide sıkıntı yaşayabilirsiniz . Hazımsızlık , anormal dışkı , karın rahatsızlığı, mide yanması , ağız kuruluğu ve tat bozuklukları daha sık görülür .
Dolaşım ve Solunum Sistemi Etkilerigöğüs

Rahatsızlık , kızarma ve çarpıntı metformin kullanımı ile not edilmiştir . Üst solunum yolu enfeksiyonu ve /veya nefes darlığı sıklığının artması da oluşabilir .
Metabolik ve endokrin etkiler istenen kan şekeri düzeyleri var daha

Aşağı Ayrıca metformin kullanımı ile bildirilmiştir . Bazı hastalarda B12 vitamini düzeylerinde bir düşüş olabilir . Metformin seviyelerivücutta birikir eğer nadir fakat ciddi bir durumdur , laktik asidoz oluşabilir . Değişmiş böbrek fonksiyonu olan hastalar metformin tedavisi sırasında yakından izlenmelidir . Iyot bazlı boyalar içeren prosedürler uygulanan hastalarda , metforminişlem sonrası 48 saat boyunca kesilmelidir .
Dermatolojik Etkileri

Metformin , bazı hastalarda bir döküntü neden olun . Tırnak bozuklukları da .
Merkezi Sinir Sistemi not edilmiştir ve Kas-iskelet Etkileri

Baş dönmesi , sersemlik , titreme , terleme ve baş ağrısı bildirilmiştir . Kas ağrısı veya zayıflığı da oluşabilir .
Diğer Faydalı Bilgiler ve Önlemler

Metformin gıda ile alınmalıdır . Metformin genellikle kendisi tarafından düşük kan şekeri neden olmaz , fakat hastaların belirti ve düşük hem de yüksek kan şekeri belirtileri üzerine eğitilmeli ve öğün atlamak olmamalı . Uzun süreli salınımlı formülasyonlar , yutulmak ezilmiş hiç ya da çiğnenen olmalıdır. Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda alternatif ajanlar lehine metformin tedavisi kaçınmalısınız .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com